Gör Microsoft Word alltid klistra in i vanlig text

En av de mer irriterande sakerna i Microsoft Word är när du kopierar och klistrar in något i ett dokument från en annan källa och det ger samma formatering. Medan du kan använda funktionen Klistra in, blir det tråkigt om du gör det för ofta.

Här kopierade jag till exempel lite text från och slog Ctrl + V för att klistra in den, och det ger webbplatsformatet över fetstil, typsnittstyp, teckensnittstorlek. Det är också tänkt att ta över länkar automatiskt.

Gör ord förblir bara ren text

I Word 2010 eller 2013, gå till Arkiv> Alternativ> Avancerat eller i Office 2007 klicka på Office-knappen> Ordalternativ> Avancerat . Bläddra sedan ner till avsnittet Klipp, Kopiera och Klistra in. Ändra sedan "Pasta mellan dokument när Style Definitions Conflict" för att hålla text bara.

Ändra också "Klistra in från andra program" för att behålla text bara och klicka på OK för att spara ändringarna och stänga av Word-alternativ.

Nu går du framåt, allt du klistar in från vilken källa som helst, formateringen kommer att vara standard Calibri 11-punkts textfont. Här kopierade jag en sektion från vår fullständiga guide till Windows 8 som innehåller olika teckensnitt och länkar och det är bara text.

Du kan också ändra standardinställningarna Klistra in till andra inställningar. Hur du ställer upp dem kommer att baseras på hur du använder funktionen och vad som bäst passar din situation.

Jag tycker det är mycket lättare att göra Word göra det hela tiden och formatera text på egen hand i varje dokument. Och du då? Föredrar du att använda det här alternativet eller funktionen Klistra in special? Lämna en kommentar och meddela oss!