Hur-Till Tilldela en Facebook-profil eller sida en anpassad webbadress

Visste du att det är möjligt att ställa in en anpassad URL för din Facebook-profilsida och gruppsidor? Processen är väldigt enkel och förenklar verkligen åtkomst till eller delning av dina Facebook-sidor. Så här fungerar det.

Lägga till en anpassad webbadress vid sidan skapande

Innan vi kommer till din profilsida, låt oss ta en snabb titt på att anpassa webbadresserna till dina Facebook-sidor.

Först avgår du till http://facebook.com/pages. På övre högra sidan visas en "+ Skapa sida" -knapp. Klicka på den för att fortsätta med att skapa sida.

Härifrån kommer du att bli ombedd för kategorin av din grupp. Eftersom jag skapade en tillfällig grupp för syftet med denna handledning lägger jag mina under "Orsak eller gemenskap", men tänk noga på vad din grupp verkligen kommer att handla om och välj din kategori klokt.

Välj ett namn, markera rutan för att acceptera villkoren och klicka på Starta.

Därefter måste du slutföra 3 små steg för att få din gruppinställning. Eftersom vi bara är intresserade av den tredje kommer vi inte att gå över de första två, men om du verkligen skapar en grupp, se till att du fyller i dem innan du hoppar in i "Facebook Web Address" -delen.

När du når slutet av inställningen, skriv bara in önskad gruppadress och klicka sedan på Ange adress. Om namnet är tillgängligt bör du vara bra att gå.

Ändra / skapa den anpassade webbadressen för en sida

Om du bestämde dig för att byta namn på din grupp och du är irriterad eftersom din webbadress inte överensstämmer längre eller om du har felstavat något i din webbadress ger facebook dig en ny chans genom att låta dig ändra webbadressen. Men titta på - Om du har en webbadress som redan är inställd, kan du bara ändra webbadressen en gång - därefter blir det permanent!

Gå till din nuvarande sida och klicka på Redigera sida> Hantera behörigheter från administratörspanelen.

När du har gjort dig till sidan Inställningar väljer du kategorin Grundläggande information och väljer sedan Användarnamn> Skapa ett användarnamn för den här sidan.

Klicka på / Ändra användarnamn.

Ange nu noggrant din nya webbadress, ersätt den gamla och klicka på Kontrollera tillgänglighet för att se till att någon inte redan har tagit den anpassade webbadressen.

Om du har tur och ditt användarnamn är tillgängligt får du en liten varning om vad som kommer att hända efter att webbadressen är inställd. Se till att du läser dem noggrant och om allt är OK, tryck på Bekräfta och njut av din nya webbadress!

Lägg till en anpassad webbadress till din profilsida

Kanske lämnade vi bäst senast, men att lägga till en anpassad URL till din profil är ett dubbelsidigt blad, eftersom det inte går att lägga till en anpassad URL en gång till skillnad från Facebook-sidor. Återigen kan du absolut inte ändra webbadressen efter att den har ställts in. Du har blivit varnad.

Klicka på den lilla pilen till höger om knappen Hem högst upp på sidan. Därifrån väljer du Kontoinställningar:

Klicka på fliken Allmänt och användarnamn. Ange önskad användarnamn / anpassad URL plus ditt lösenord för att bekräfta. En sista påminnelse - var försiktig eftersom du bara kan ändra ditt användarnamn / kundadress för din profil sida ONCE .

När du är klar kommer Facebook att visa din nya profiladress som du valde.