Hur konverterar. MOV till .MP4, .M4V eller .MKV

Konvertera. MOV-filer till ett mer universellt format som .MP4, .M4V eller .MKV kan vara mycket praktiskt eftersom .mov är standardformatet för de flesta Apple-produkter som iPad, iPhone och naturligtvis Canon-kameror. Idag visar jag dig hur man enkelt kan konvertera .mov till .mp4. med hjälp av ett gratis verktyg som kallas handbroms.

För att starta ladda ner handbromsen och installera den med standardinställningarna. Efter installationen startar du den och anger standardutmatningsvägen när du blir ombedd. Var noga med att välja en mapp eller enhet med gott om plats.

Nu är det dags att hitta. MOV-filen du vill konvertera. Klicka på Källa, Videofil.

Navigera till din. MOV-fil, välj den och klicka på Öppna.

Handbromsen har många förinställda förinställningar som du kan välja beroende på vilken enhet du vill titta på din video på. För mitt exempel använder jag inställningen Regular-High Profile eftersom det är ett universellt format.

Bekräfta att filnamnet och platsen är korrekt.

Om allt ser bra ut, klicka på Start.

Din väntetid beror på storleken på filen du konverterar och hastigheten på ditt system.

Färdiga!

Navigera till den utgående mappen du konfigurerat tidigare och din nyligen transkodade / konverterade fil ska vänta på dig. Du är filer ska vara halva storleken och spelbar. Testa det med hjälp av VLC Player eller någon annan modern Video Player.

MP4 vs M4V

Filen .m4v är en MPEG-4-video och är standarden för de flesta Apple Quicktime eller någon QT-baserad App. Det finns ingen skillnad mellan .MP4 och .M4V så gärna byta namn på filen med en .MP4-förlängning om det behövs för din ansökan.