Bekräftat: CNETs Download.com Gains Crapware Status (Uppdaterad)

Efter att ha läst Austins artikel på CNET: s Download.com som gick med i den mörka sidan, var jag tvungen att kolla in det själv. Jag kan ärligt säga att han är helt korrekt. Jag försökte ladda ner ett annat program från webbplatsen, en som inte krävde CNET Installer, och det kom också med mycket crapware.

I sin artikel påpekar Austin att Download.com-installationsprogrammet sätter in en massa crapware i den när man försöker installera vissa program. Men det slutar inte med just det. CNET tillåter enskilda installatörer med buntad crapware också.

Min Crapware Experience på CNET

Obs! I denna artikel kastar jag runt termer som adware, crapware, spionprogram, junkware ... etc. Medan varje term har en "officiell" definition, låt oss inte argumentera för semantik. I slutändan är det alldeles samma, extra skräp på din dator som du inte vill ha, och skadar ditt system och din integritet.

Jag gick inte så långt som att låta mitt system bli smittade som Austin gjorde ... heja till honom för att gå hela vägen så att du inte behöver!

Men jag ska ge dig en sammanfattning av min erfarenhet av att bli hassled för att ladda ner skrattret skit. Jag startade mitt test genom att välja ett program från listan "Mest populära nedladdningar": Gratis YouTube Downloader.

När jag kom till hämtningssidan märkte jag den här CNET Editorens anteckning och lät mig veta att något misstänkt skulle hända.

Länken Hämta nu laddar ned en liten installationsfil till skrivbordet. Förblir online och dubbelklicka på installationsprogrammet för att fortsätta med den aktuella nedladdningen.

Försök först att installera skadlig kod på min dator

Jag fortsatte att klicka på "CNET Secure Download Now" -knappen - men jag fick aldrig CNETs installatör eller "nedladdningshanterare" - vad de än kallar det.

När installatören startade presenterades jag med den "rekommenderade" metoden. Den rekommenderade metoden skulle naturligtvis innehålla en delverktygsfält för att göra min surfning och söka på Internet snabbare och enklare! Åh, och det skulle också kapa min standard sökmotor, hemsida och ny flik sida ... um nej tack!

Tja, låt oss se vad Advanced Install presenterade mig med. Säkert något lätt att bara installera appen rätt? Inte riktigt. Först måste jag se till att avmarkera alla alternativ i Delta crapware. En annan viktig sak att påpeka här är att du måste avmarkera varje objekt från botten uppåt. Om du bara avmarkerar den första rutan "Install Delta Toolbar" avmarkerar du inte de andra kapningsobjekten.

Men märker, även efter att du avmarkerat de här rutorna, säger det fortfarande "genom att klicka på" Nästa "accepterar du de juridiska villkoren för Delta Toolbar."

Så vad är Delta Toolbar ändå? Tja, jag gjorde lite forskning och omedelbart var resultaten fulla av länkar till "Så här tar du bort verktygsfältet för skadlig program-app." Den här webbplatsen gav mig den bästa informationen om den. Verktygsfältet är skapat av ett företag som heter Babylon LTD. Så här gör det:

När den installeras kommer den att ändra användarens hemsida och sökinställningar för att omdirigera till delta-search.com. Den skickar också olika konfigurationsinformation till sina fjärrservrar och spårar dina vanor och användningsområden som besökta webbadresser och sådant för att verktygsfältet ska ge annonsering.

Andra försök att stapla Crapware på min dator

Det stannade inte där. Här är ett annat erbjudande för Safe Saver - ett annat verktygsfält, sökmotor och hemsida kapning ... suck ... Avvisa. Om du är intresserad kan du kolla in Safe Saver EULA och upptäcker snabbt att det kommer att göra detsamma som Delta Toolbar gör.

Tredje försök att installera värdelös programvara på min dator

Allvarligt? Du kommer att spika mig med en tredje chans att installera du är underbar crapware? Jag kan inte låta bli att skratta på att denna "ormolja" som heter RegClean Pro hävdar att min datorhastighet går upp till 300% !!!! Det är fantastiskt! Nästan lika fantastiskt som One Simple Trick vi hittade den 1 april i år för att fixa varje datorproblem någonsin!

Efter den tredje nedgången började det installera "något" men jag avbröt snabbt det innan någonting kunde slutföras. Något med det här redan ... Hej CNET, 2002 ringde och det vill ha sin Spyware och Adware tillbaka!

Jo, jag antar att företaget behöver betala för kostnaden för att ta emot filerna på en server som miljontals människor hämtar från varje dag. Åh vänta, de har annonser för det, och moderbolaget är CBS Broadcasting, Inc. Hur mycket betalade annonsörer förra året för en 30-sekunders kommersiell plats under superskålen?

Med rättvisan ger företaget dig valet att välja bort det buntade junkware, men det borde inte vara så svårt. Intressant visade jag att RegClean Pro är tillgängligt på Download.com, och när du sveper över knappen Ladda ner nu visas följande meddelande:

Du får höra att en liten annonsbaserad nedladdningshanterare kommer att installeras. Men det är inte konsekvent på hela webbplatsen. Det här är exempelvis vad du ser om du håller muspekaren över knappen Download Now på YouTube Downloader. "CNET är värd för den här filen och har skannat det för att det ska vara virus och spionprogramfritt."

Detta uttalande går in i en mörk och skuggig grå yta. Jag antar att uttalandet är sant att själva programfilen är Spyware-fri, men hur CNET gör det möjligt för dessa installatörer med massor av skadlig skit betyder att det inte är gratis crapware - långt ifrån det.

Slutsats: Håll dig borta från hämtningswebbplatser

Tyvärr är buntning av denna junkware en branschbredd. Allmänheten verkar inte vilja betala ett rimligt pris för en mjukvara, så utvecklare, om de vill tjäna pengar, behöver buntas i denna adware-skit i sina installatörer. Du hittar liknande metoder på andra nedladdningswebbplatser som Softpedia, Filehippo och andra. Även om nedladdningswebbplatser inte har någon speciell skadlig programinstallatör, har de webbplatserna "Download Here", "Start Download" typknappar överallt, vilket gör det extremt förvirrande för mindre erfarna användare att få vad de vill ha, och inte en massa av andra skit som de inte gör.

Till exempel, här är det fina trycket när du installerar något från Filehippo:

Det är därför vi rekommenderar att du antingen hämtar din programvara direkt från utvecklaren (även om du kan uppleva samma buntad crap) - eller installera från Ninite.com - den här tjänsten väljer automatiskt dig ur verktygsfält eller andra skräp som en installatör försöker att smyga på. Och var uppmärksam på vad du installerar folk. Klicka inte bara blint på Nästa> Nästa> Godkänn> Installera .

För att vara tydlig, varken eller jag själv har ett problem med författarna eller CNET i allmänhet. Faktum är att jag njuter av flera artiklar från respekterad journalist som arbetar på webbplatsen och andra egenskaper hos CBS broadcasting, Inc. Men denna övning av att paketera ren crapware i installationsprogrammet och låter utvecklare pakka spionprogram och annan skadlig kod i sina programvaruinstallatörer, är en hemsk övning för sina läsare. Speciellt eftersom företaget hävdar allt på Download.com är skadlig programvara gratis.

Obs! Jag gick ut på CNET för att få svar på varför den innehåller crapware på sin download.com-sida och väntar på ett svar. När och om de svarar, kommer jag säkert att inkludera det här.

Uppdatering 7/22/2013 1:32 CST: Jag har försökt nå flera olika representanter i företaget, och hittills är detta det enda konserverade svaret jag har fått:

Vi ber om ursäkt för besväret här, och vi har delat din feedback med lämpliga webbplatschefer.

Du har några alternativ att ladda ner utan att använda CNET Download.com Installer - du kan antingen klicka på Direct Download Link för Installer Enabled-objekt eller, om du har ett CNET-konto, helt avinstallera installationsprogrammet för hela webbplatsen.

Läs mer om de här alternativen:

http://t.cnet.com/15t7hv0

För mer detaljerad information om installationsprogrammet för CNET Download.com, besök följande resurs:

http://t.cnet.com/SB3tiC

Hälsningar,
jen
CNET kundsupport

Jo, först och främst har jag gått igenom och tittat på flera olika program som erbjuds på Download.com, och de flesta av dem har helt enkelt inte "Direktladdningslänk" bara den stora gröna knappen - som har crapware, som Austin pekade ut i sin artikel. För det andra, även om du ser direktlänk, om utvecklaren har sitt program inslaget i ett crapware-installationsprogram, behöver du fortfarande hantera det.

Nu har jag inte skapat ett CNET-konto och fann ett alternativ att inaktivera installationsprogrammet för hela webbplatsen. Det är nästa på min lista fortsätter vi att undersöka.