Så här lägger du till, tar bort och ombeställer applikationer på Unity Launcher

Ubuntu 11.04 Natty Narwhal ersätter den kända Windows-liknande GNOME-skrivbordsmiljön med Unity- skrivbordsmiljön. Personligen fann jag att omkopplaren förstördes i början. Jag tror att jag kanske har varit arg. Men efter att ha spenderat tid med Unity tror jag att jag börjar få det - särskilt eftersom jag kör Ubuntu på en netbook, som är Unity's forte.

Hur som helst, jag blev mest förödad när jag förlorade mina värdefulla paneler. I likhet med Windows Quick Launch Bar tillåter Gnome du att starta ofta använda program och dokument från lämpliga ikoner längst upp på panelen. Med enhet finns det ingen sådan sak. Snarare är alla grafiska genvägar inskränkta till den vertikala startfältet, som kör längden på skärmens vänstra sida och autofelar.

Medan GNOME-panelen var jämförbar med Windows-aktivitetsfältet, är Unity launcher mer som OS X-dockan. Applikationsikonerna dyker upp här när de körs, och du kan välja att behålla dina favoriter permanent ( liknande att ange en applikation på Aktivitetsfältet ). Ikonerna är en fast storlek, och om dina genvägar överstiger skärmens vertikala utbredning, kommer de att kollapsa in i ett Cover Flow-liknande sätt.

När du först uppgraderar till Natty Narwhal kommer Unity launcher att vara full av skräp som inte har någon betydelse för vad du ofta använder. Så, låt oss ta lite tid att få saker precis som vi gillar dem.

Ta bort program från Unity Launcher

Det här är en lätt. För att ta bort program från startprogrammet, högerklicka på det och avmarkera Håll i startprogrammet .

Observera att det inte kommer att tas bort från startprogrammet tills du stänger programmet. Men efter det kommer det att vara ur ditt hår.

Obs! Du kan inte ta bort arbetsytaomkopplaren, programmen, filerna och mapparna eller några monterade enheter på detta sätt. Du kan bli av med dem, eller åtminstone göra dem mindre påträngande, dock. Jag täcker det i en annan handledning.

Lägga till program till Unity Launcher

Om du vill lägga till en applikation i Unity launcher kör du den och högerklicka på den och kolla Keep In Launcher . Ganska enkelt.

Ombeställa applikationer på Unity Launcher

Eftersom Unity-gränssnittet är tänkt att vara " Touch ready ", klickar och släpper ikoner på startprogrammet inte den förväntade effekten, t ex omorganiserar ikonerna. Lösningen på detta är uppenbart, om du tänker på det; För att omorganisera applikationer i startprogrammet måste du klicka och hålla kvar tills det avbryter sig, precis som du vill, medan du återställer ikoner på din iPad.

Slutsats

Okej, så med dessa tre tips borde du kunna få din Unity sidebar launcher för snabb med ditt arbetsflöde. Men med allt som sagt och sagt, rekommenderar jag verkligen att du glömmer allt om sidofältet och gör vänner med Super- tangenten ( t.ex. Windows-tangenten eller Apple / Command Key ). Jag kommer att diskutera det mer djupgående senare, men för nu, ge det en press och försök skriva några bokstäver och du kommer att se varför det här är det bästa alternativet för att starta applikationer och hitta dokument.

Håll dig uppdaterad för fler Ubuntu-tips!