Förbättra ljudkvaliteten i IOS med iTunes Equalizer

Känner du att öronproppar, hörlurar eller externa högtalare inte gör din musikrättighet? Standard equalizerbalansen i iOS är platt, och iOS har några anständiga EQ-förinställningar, men det går inte att anpassa nivåer utan att köpa en tredjepartsapp. Det är här iTunes kommer in med anpassade equalizer nivåer. Vissa iPhone-, iPad- och iPod touch-ägare har visat att förändring av equalizernivån ökar ljudkvaliteten på alla möjliga sätt. Jag testade det och det visar sig att det gör det.

För att anpassa equalizer-inställningarna på din iDevice måste du först justera dem via iTunes. Detta kommer att fungera på både Mac och PC. Öppna iTunes och klicka på Visa >> Visa equalizer .

I utjämnaren börjar du justera inställningarna till var du vill ha dem. En effektiv plats att starta är vad en iTunes-användare hävdar som Perfect Equalizer Settings.

Inställningen för "perfekta inställningar" är:

"Db +3, +6, +9, +7, +6, +5, +7, +9, +11, +8 db"

När du har alla nivåer ställt in hur du gillar dem, klicka på listrutan och välj Gör förinställning.

Namn EQ-förinställningarna vad du än tycker är meningsfullt för dig.

Nu kan du stänga utjämningsfönstret, bara kom ihåg vad du namngav det.

Tillbaka i iTunes, anslut din iPad, iPhone eller iPod.
Välj Alla (Ctrl + A) av låtarna i enhetens musikmapp och högerklicka på en av dem och välj Få info.

Klicka på fliken Alternativ och bläddra sedan till din equalizer-förinställning. Kontrollera att equalizerboxen ix är markerad och välj sedan den anpassade inställningen du ställt in.
Klicka på OK för att avsluta och spara ändringar.

iTunes tar en stund att synkronisera. När det är klart, njut av det groovy nya livet du har infunderat i din musik - även om du har mediokera öronproppar som Apple ger dig.

Obs! Om du har en förinställd equalizer-uppsättning i iOS, kommer den att överrätta dina anpassade inställningar från iTunes. Du kan rensa det här genom att gå till Inställningar >> Musik >> EQ >> Av. En gång till börjar dina anpassade iTunes equalizer-inställningar.