Lägg till en kraftfull kalender till Thunderbird med blixt

Medan det inte finns många e-postadresser och kalenderalternativ i Microsoft Outlook, kommer Mozillas Thunderbird i närheten, och det är gratis. Saken är att Thunderbird inte har en kalender som standard. Lightning är en gratis tillägg som innehåller en fullständig funktionskalender och ett uppgiftssystem som liknar vad du skulle hitta i Outlook. Blixten kan dra ner och synkronisera med Google kalender, Exchange och andra kalendrar. Följ med då vi tar en snabb rundtur i den.

Blixtkalender för Thunderbird

Belysning ger två nya flikar till Thunderbird. En flik Kalender och en flik Uppgifter. De två är utbytbara med varandra, särskilt eftersom varje uppgift kan omvandlas till en händelse och vice versa. Kalendervyn visar också händelser, datum och flera olika visningar av så många kalendrar som du behöver lägga till.

Att lägga till händelser i kalendern är enkelt. Fönstret Ny händelse innehåller tomma utrymmen för alla detaljer, tider, påminnelser, inbjudningar och annan information som du kanske behöver bifoga. Du kan också välja om du vill göra händelser offentliga eller privata (beroende på var din kalender synkroniseras).

Aktivitetsrutan är mindre ringlad och enkel och du märker att sidofältet nu innehåller kalenderhändelser. Om du lägger till nya uppgifter behöver du bara skriva in den och sedan trycka på knappen Ny uppgift.

Till skillnad från kalenderhändelser kan uppgifterna ha prioriteringar, framsteg och avslutning markerade. Uppgifter kan också skjutas upp eller överföras till en annan kalender med lätthet.

Påminnelser kan ställas in för att gå av vid vilken tid som helst som önskas före en händelse, eller när det handlar om uppgifter om uppgiften inte är klar. Dessa påminnelser kan snoozed i en viss mängd minuter som en väckarklocka, eller det kan avfärdas.

På fliken Alternativ innehåller kalendern en plats för att ändra standardinställningar för påminnelser och andra inställningar. Det här är särskilt användbart om du vill att Uppgifter automatiskt ska ha ett larm bifogat varje gång en skapas.

Övergripande analys

När du kombinerar alla de kraftfulla funktionerna som finns i Thunderbirds Lighting-tillägg, och dess fria prislapp, ger det Microsoft Outlook solid konkurrens. Kalendern är effektiv, intuitiv, och det gör inte systemresurser på den dator som den körs på. Den största nackdelen är att Lightning inte fungerar med Thunderbird-kanalen, så du kommer inte att kunna testa den senaste och bästa versionen med den. Men om du är glad att köra den senaste stabila utgåvan, kan Lightning vara ett kalendersystem värt att kolla.