Dölj den irriterande Windows 10 välkomstskärmen efter uppdateringar

Den som har använt Windows under en längre tid vet att systemuppdateringarna inte alltid går som planerat. Uppdateringar kan bryta dina appar, starta om systemet på oöverträffade tider, och bara vara vanligt irriterande.

En av de mer irriterande aspekterna av uppdateringen av Windows 10 som jag har märkt (speciellt när du testar Insider Preview builds) är välkomstskärmen kan visas längre än bara ett ögonblick . Faktum är att ibland kan det ibland verka som timmar innan du kan komma till skrivbordet medan Windows är "gettin g allt redo" . Lyckligtvis kan du, om du kör Windows 10 Creators Update (Version 1703), avaktivera välkomstskärmen som Microsoft hänvisar till som "Windows välkommen erfarenhet".

Inaktivera Windows 10 välkomstskärm

Gå till Inställningar> System> Meddelanden och åtgärder . Bläddra ner och stäng av Visa mig Windows välkommen erfarenhet efter uppdateringar och ibland när jag loggar in för att markera vad som är nytt och föreslagit .

Det stänger av alla meddelanden du ser efter en ny stor systemuppdatering har laddats ner och installerats. Observera att det inte stannar de vanliga skärmarna du ser när uppdateringen faktiskt exekveras, men gäller välkomstskärmen och popup-meddelanden som pekar på nya funktioner och saker att försöka. Tänk också på att du måste köra Creators Update för att stänga av meddelandena. Tidigare versioner som jubileumsuppdatering har inte inställningen att stänga av den.

Det här är användbart eftersom Microsoft verkar skynda ut uppdateringar i en så snabb takt på senare tid - särskilt för Insiders som verkar få en ny stor uppdatering nästan en gång i veckan nu när vi flyttar mot Fall Creators Update som förväntas senare i år.

För mer hjälp med andra nya funktioner och inställningar som ingår i Windows Update i Creators Update (Version 1703), kolla in vår artikel här.

Vad tar du med? Bli du irriterad av irriterande långvarig skärm efter uppdatering av Windows 10? Lämna en kommentar nedan eller gå med i den fortsatta diskussionen i våra Windows 10-forum.