Utforska galaxen genom Hubble-teleskopet med Google Sky

Idag är Hubble Teleskopets 20-årsjubileum höll och Google gjorde en speciell logotyp bara för tillfället. Här på trodde vi att det skulle vara så bra en stund som att ta en snabb titt på att använda Google Sky.

Google Sky, som ursprungligen utvecklats för användning i Google Earth, har sedan överförts till en webapp - så nu kan du se stjärnhimmel utan att installera någon programvara alls.

Ett snabbt besök på http://www.google.com/sky/ tar dig direkt till din portal för att surfa på universum, eller åtminstone det som vi har tillgång till.

Det finns flera uppsättningar bilder på Google Sky, men den riktiga juvelen här är Hubble Showcase . Några av de sällsynta och mest fantastiska bilderna på rymden har fångats med hjälp av Hubble, och nu kan du se dem knyta in med vanliga rymdbilder för att ge dig en bättre bild av den aktuella platsen för dessa bilder. Google Sky roterar även högupplösta Hubble-bilderna så att de vetter mot rätt riktning när de klistras in på plats.

[Nedan, Galaxy NGC 4676 aka "The Mice"]

Sammantaget är Google Sky ett groovigt vetenskapligt sätt att känna sig smart, slösa tid och bli förvånad. Eller ännu bättre, ett utmärkt sätt att studera för din astronomiklass!