Datorsäkerhet: Ta en bild på den som loggar på din bärbara dator

Om du misstänker att en medarbetare eller familjemedlem snoopar runt på din bärbara dator medan du är ute, så här är ett sätt att ta reda på vem de är genom att ta en bild och spara den till Dropbox. Det låter dig kolla vad mössen gör medan katten är borta från en annan dator eller smartphone.

Utility Captures Snoopers

Först ladda ner CommandCam till en Dropbox-mapp efter eget val.

När du har hämtat filen till Dropbox högerklickar du på CommandCam.exe och klickar på Skapa genväg, så du kan sedan flytta genvägen till din startmapp. I Windows 7 kan du ta reda på hur du flyttar objekt till startmappen i den här artikeln.

I Windows 8 är startmappen inte lika lätt tillgänglig, men du kan fortfarande hitta den, som förklaras här.

Klistra sedan in genväggen i Startup-mappen på ditt system.

För att testa sakerna klickar du på genvägen och går sedan till mappen Dropbox där du kopierade programmet. När du ombeds få tillstånd att köra programvaran, se till att du avmarkerar "Fråga alltid innan du öppnar den här filen", annars kommer ditt cover att blåsas.

En bild av dig - eller den som är framför webbkameran just nu - visas i Dropbox-katalogen där du placerar CommanCam i bmp-format.

En sak att notera är när det går en kommandotolk kommer att komma upp under start när det snaps ett skott.

Om du inte vill att det ska visas, högerklicka på genväg, eftersom det kan ge bort programmet, och välj Egenskaper. Välj sedan Minimerat från rullgardinsmenyn Kör och klicka på OK.

Verktyget ersätter alltid den senaste bilden, så se till att du kopierar de som du vill spara i en annan mapp. Om du inte vill att den alltid ska ta bilder, radera genväg från startmappen och lägg till den endast när det behövs.

Du kan alltid titta på bildens egenskaper för att se exakt tidsstämpeln och ta reda på när åtgärden inträffade. Om du inte vill ha bilder som laddas upp till Dropbox kan du också använda någon annan mapp med samma instruktioner. Men att köra den från Dropbox eller annan cloud storage-tjänst ger dig ett enkelt sätt att kolla från din smartphone eller annan dator.

Tala om bevis, kolla vad jag hittade i min Dropbox-mapp när jag var ute på min lunchpaus. Jag visste alltid att den här killen var upp till något och nu kan jag bevisa det!