Mappstorlek är Freeware för Windows som visar mapp och filstorlek

En av mina största pet peeves med den inbyggda Windows File Explorer är att den inte visar storleken på mappar i detaljvy. Utanför rutan är det enda sättet att se mappstorleken att sväva över en mapp med musen och vänta tills informationsrutan kommer att visas, eller öppna mappens egenskaper genom snabbmenyn. Varför? Om Windows ständigt frågade mappar för storlek så skulle operativsystemet se en märkbar prestationsfrekvens.

Mappstorlek är ett freeware-program som syftar till att lösa detta genom att bara skanna en enhet när du begär det.

Programmet har ett enkelt men ändå effektivt grafiskt användargränssnitt. Det ser ut som Windows File Explorer och alla som brukar Windows ska kunna räkna ut hur man använder det direkt. Bäst av allt är det tillgängligt i en bärbar version som inte kräver installation.

Systemutrymmet kan sorteras efter mappar över hela systemet. Med standardinställningarna visar detta användarnas topputrymme på systemet. Dessa storlekar kan anpassas och inskränkas till mycket specifika undermappar om det behövs.

Rymden som används kan också sorteras som visar vilka filer som är störst. Som med mappar kan det här ställas in för att rangera baserat på hela enheten eller specifika undermappar.

Vad jag tycker är att programmet även kan användas som en webbläsare. För att öppna filer tar det dig först till katalogen med standard Windows File Explorer.

Övergripande mappstorlek är en groovy app som gör vad den annonserar. Om du rensar upp gammal skräp av hårddisken är det ingen tvekan om att det är användbart.

Mappstorlek kan laddas ner direkt från utvecklarens webbplats, MindGems.com.