Green Riding Hood - Apples gratis iTunes App of the Week

Den här veckans gratisapp är den interaktiva boken Green Riding Hood. Normalt är det $ 3, men du kan hämta det gratis från iTunes till torsdag den 23 februari.

Vad är Green Riding Hood?

Denna app är en återförsäljning av den klassiska berättelsen Little Red Riding Hood. Spoiler: i den här versionen blir ingen ätit. Charles Perrault gör berättelsen med en härlig skotsk accent. Tecknen här är progressiva vegetarianer som alla arbetar tillsammans i harmoni. De gör även yoga tillsammans!

Varje sida i boken reagerar på beröring och innehåller några spel på vägen. Det är inte bara en bedtime-historia, men det berör också barnet.

Vem är det bra för?

Den här appen är för berättelsen för bedtime story, även om du kan lyssna på boken också. Appen fungerar på iPhone, men du får en mycket bättre upplevelse på iPad. Tecknen är den typ du kan förvänta dig på din lokala ekologiska livsmedelsbutik, som kanske inte matchar din familjs övertygelse. Om din familj äter kött kan du få några frågor efter. Det förutsätter att dina barn vet vad yoga är redan.

De medföljande interaktionerna och spelen är bara tillräckligt för att historien ska komma till liv. De distraherar inte från berättelsen, gör det bara intressantare för de små.

Ska du ladda ner det?

Appen tar upp cirka 200 MB, vilket inte är mycket med tanke på nivån av interaktion som den här appen / historien innehåller. Jag håller den på min iPhone och iPad för de gånger jag blir ombedd att läsa en bedtime story. Jag frågar föräldrarnas tillstånd först för att se till att de godkänner meddelandet självklart.