Microsoft rullar ut förenklat uppdateringspaket för Windows 7 och 8.1

Sedan Windows 7 Service Pack 1 lanserades i februari 2011 är uppgiften att uppdatera Windows 7 efter en ren installation fem år senare vansinnigt tidskrävande. Microsoft har släppt över 200 säkerhetsuppdateringar sedan underhållsuppdateringen släpptes.

Idag meddelade Microsoft att det finns ett Rollup-paket för Windows 7 Service Pack 1 och Windows 8.1, som täcker alla uppdateringar som släpptes sedan februari 2011 fram till april 2016.

Förenklat paketpaket för Windows 7 Service Pack 1 och Windows 8.1

Från och med nu kan slutanvändare och IT-administratörer enkelt uppdatera system som kör Windows 7 SP1 eller Windows 8.1, istället för att vänta timmar att göra det på en ny installation. Dessutom minskar detta avsevärt inverkan på användare med begränsade uppmätta Internetanslutningar, samtidigt som systemen hålls aktuella och säkra.

Vi är glada att meddela idag att vi gör en ny bekvämlighetsuppdatering tillgänglig för Windows 7 SP1 som hjälper till. Detta paket med bekvämlighetspaket, tillgängligt för nedladdning från http://catalog.update.microsoft.com/v7/site/Search.aspx?q=3125574, innehåller alla säkerhets- och icke-säkerhetsskorrigeringar som släppts sedan utgåvan av Windows 7 SP1 som är lämpliga för allmän distribution, upp till och med april 2016. Installera den här uppdateringen, och sedan behöver du bara nya uppdateringar som släppts efter april 2016.

Och eftersom den här uppdateringen kan injiceras i Windows 7 SP1-media, stöds den fullständigt för att montera en Windows 7 SP1-bild (WIM-fil) och sedan injicera den här uppdateringen. Se https://technet.microsoft.com/en-us/library/dd744559(v=ws.10).aspx för detaljer om hur du gör det här. Källa

Microsoft tillkännagav också tillgången till icke-säkerhetspaket för Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows Server 2008 R2 SP1, 2012 och 2012 R2. Företaget säger att detta kommer att förbättra bekvämligheten och tillförlitligheten att installera och distribuera uppdateringar.

Förtydligande gavs slutligen om mysteriet kring kringliggande länkar till uppdateringar som vanligtvis är tillgängliga från Microsoft Download Center. Windows-uppdateringar kommer nu att vara tillgängliga via webbplatsen Microsoft Update Catalog i stället.

Kunder som använder verktyg som länkar till Microsoft Download Center bör följa länkarna som finns i säkerhetsbulletinen eller söka direkt i Microsoft Update Catalog. Källa

Åtkomst till Microsoft Update-katalogen kräver Internet Explorer, men företaget förväntar sig att ta bort detta krav senare i sommar.

Om du någonsin undrat vad som hände med Service Pack 2 för Windows 7, är detta det närmaste du kan få. Användare kan hämta Windows Update Rollup Package för Windows 7 SP1 och Windows 8.1 här.

Microsoft borde ha haft något liknande för år sedan. Om du har gjort många rena installationer av Windows 7 vet du hur smärtsamt det är att vänta på uppdateringar för att hämta och installera. Och då måste uppdateringen uppdateras flera gånger. Det tar upp halva dagen, bara att få den uppdaterad.

Vad tar du med? Är du glad att se Microsoft slutligen göra uppdateringen av Windows 7 och 8.1 oerhört lättare? Lämna oss en kommentar nedan och dela med dig av dina tankar.