Google gör nya steg för att hålla användare säkra på nätet

Den här veckan meddelade Google nya steg som det tar under sökgigantens SafeBrowsing-initiativ för att hålla användarna säkra på nätet. Flera av dess applikationer och tjänster har uppdaterats för att skydda användare från webbplatser som installerar oönskade program som infekterar / gör oönskade ändringar på din dator.

Enligt tillkännagivandet har Google Chrome, sökningar och annonser alla uppdaterats för att blockera eller varna användare innan de tar dem till en webbplats som Google har flaggat för att antingen installera programvara utan att användarna tillåter eller lurar dem på att installera skadlig kod.

  • Chrome : Nu visas förutom att du visar varningar innan du laddar ned oönskad programvara, visar Chrome dig en ny varning, som den nedan, innan du besöker en webbplats som uppmuntrar till nedladdningar av oönskad programvara.

  • Sök : Google Sök innehåller nu signaler som identifierar sådana bedrägliga webbplatser. Denna ändring minskar chansen att du besöker dessa webbplatser via våra sökresultat.
  • Annonser : Vi började nyligen avaktivera Google-annonser som leder till webbplatser med oönskade program.

Som tidigare har webmasters som uppmanas att registrera sina webbplatser med Googles verktyg för webbansvariga, så att Google kan meddela dem när deras webbplatser har flaggats under den här nya uppdateringen.

Sammantaget är det fantastiskt att se Google iterera på sina tidigare ansträngningar för att skydda sina användare. Jag gillar särskilt hur Google tar kampen mot pocketbooken - genom att skära bort annonser på webbplatser som har markerats som skadliga. Självklart inte en fix men ett bra steg.

Det blir intressant att se vem som påverkas av den här uppdateringen. CNET kanske ....?