Så här kontrollerar du manuellt för OTA-uppdateringar på din Android-telefon

Vilken version av programvara kör din Android-enhet? Om du inte har uppdaterat nyligen, kan det finnas en ny version tillgänglig! Vanligtvis kommer din mobiloperatör att tillhandahålla OTA-uppdateringar så att du kan uppgradera automatiskt och trådlöst. Du kan köra till din operatörs tegel och murbruk för att få dem att uppdatera det, eller du kan bara kolla efter för dessa uppdateringar själv och spara lite gaspengar! Nedan visar vi hur du letar efter uppdateringar och förklara vad termen PRL, Firmware och Profile betyder.

Med detta sagt varierar intervallet mellan uppdateringsutgåvor beroende på tillverkaren som gjorde din telefon och den operatör som tillhandahåller din telefonservice. Du kanske inte hittar några uppdateringar tillgängliga när du söker efter dem. Det är i alla fall inte lätt att gissa eller ta reda på när exakta uppdateringar kommer att släppas, så det är bra att kontrollera efter uppdateringar som tillhandahålls över luften varje gång i taget.

Observera att skärmdumparna i den här artikeln togs med en Samsung Galaxy Epic 4G, menyerna kan variera beroende på tillverkaren av din enhet.

Steg 1

När du är på din startsida, tryckmenyknappen på utsidan av telefonen. En liten meny visas, tryck på Inställningar .

Steg 2

På inställningsmenyn trycker du på Om telefon .

Steg 3

Klicka sedan på Systemuppdateringar .

Steg 4

Här är vi skärmen Systemuppdateringar. Här kan du söka efter 4 olika typer av uppdateringar:

 • firmware
  Dessa uppdateringar installerar nya versioner av programvaran som är inbyggd i enhetens maskinvara. Dessa uppdateringar bör anses vara mycket viktiga, och när du installerar dem är du säker på att du har en anständig batteritid eller att telefonen är ansluten till en laddare.
 • Profil
  Du behöver vanligtvis inte uppdatera din profil om inte din operatör ändrar din tjänst. En profil innehåller ditt trådlösa användarnamn och lösenord och används för att ansluta till din operatörs trådlösa datanätverk.
 • PRL
  Preferred Roaming List, eller PRL, är telefonens databas med mobiltorn och anslutningspunkter som är tillgängliga via din leverantör och roamingpartner. Du kan tänka på det som en lista över åtkomstpunkter.
 • Android
  Eftersom du läser den här artikeln har du förmodligen en Android-telefon. Android är ditt operativsystem, även om programvaran som driver alla appar som körs på din telefon. Om en uppdatering är tillgänglig för Android skickas det generellt en varning via din startsida, så du borde aldrig behöva kolla här.

Du kan kontrollera alla dessa uppdateringar så ofta som du vill, men de två viktiga för att uppdatera är Firmware och PRL .

Slutsats

Att kontrollera OTA-uppdateringar på din Android-telefon är väldigt enkelt! Kom bara ihåg när du uppdaterar för att se till att du har tillräckligt med batteritid kvar för att göra det genom varje uppdatering. Observera att OTA-uppdateringar ofta kommer sporatiskt. Mobiloperatörer brukar aldrig använda uppdateringar för alla användare samtidigt. En våg uppdateringar sätter en stor datastam på nätverket, så uppdateringar skickas slumpmässigt ut till endast ett antal personer per geografiskt område samtidigt.

Vill du inte vänta på att uppdateringarna rullar ut över luften? Du kan vanligtvis bara besöka telefonproducentens webbplats och uppdatera manuellt. Om du vill ha hjälp med att hitta uppdateringar för din telefon, var god och fråga någon av de groovy geeksna här på med hjälp av Community Forum eller kommentarsektionen nedan.