$ 100 ZTE Android Tablet från Sprint

Eftersom tabletter blir vanligare varje dag, är det alltid bra att ta reda på om det är billigt. Den helt nya ZTE Optik var just meddelad av Sprint. Förutsatt att du får ett tvåårigt kontraktsabonnemang kan du få det för $ 100. Det hade redan ryktats i några dagar, men nu är det officiellt.

Om du bestämmer dig för att inte gå för 2 års kontrakt, kan du fortfarande få det för $ 349, 99. Enligt Sprint kan företagskunder få rabatterade priser också.

Nu får du förmodligen inte dina förhoppningar till det här priset, men du borde veta att specifikationerna faktiskt ser anständigt ut för pengarna. Självklart kan du inte göra en bestämd åsikt baserad bara på dem, men fortfarande ser de inte ut dåliga.

Den har en 7 tums skärm, med 1280 x 800 upplösning. Tabletten har en Qualcomm Snapdragon-processor med dubbla kärnor, som körs på 1, 2 GHz, samt 1 GB RAM och 16 GB lagringsutrymme. Lagringsutrymmet kan expanderas via en microSD-kortplats med upp till 32 GB (du får inte det med en iPad, men vem vet, kanske Apple äntligen inser att även billiga Android-tabletter har minnesutbyggnadsplatser).

ZTE-tabletten körs är Honeycomb (Android 3.2), men jag tror inte att en Ice Cream Sandwich Update är uteslutet. Och även med 3, 2 får du Flash-stöd för webbplatser, samt tillgång till massor av appar och spel från Android Market.

Det har också en 5 megapixel kamera på baksidan, liksom en 2 megapixel en på framsidan, sistnämnden tar hand om videochattuppgifter.

Försäljas av Sprint, det kan använda mobilt internet, såväl som Wi-Fi.

Vad tror du? Köper man en värt? Medan du funderar på det, kolla in den här intressanta översynen av Asus Transformer Prime.