Så här överför du data från Windows Phone 8 till din dator

Att flytta innehåll till och från en Windows Phone 8 smartphone till en Windows-dator är enkelt. Så här gör du med Windows 7 eller 8.

Först, koppla bara din Windows Phone 8 smartphone till din dator. Din smartphone kommer att upptäckas och drivrutinen kommer att installeras. Här använder jag Windows 7, men det är praktiskt taget detsamma i Windows 8.

När telefonen upptäckts uppmanas du att installera Windows Phone-appen.

Om du inte vill installera programvaran tillåter du dig att bläddra bland filerna på din telefon i Utforskaren. Windows Phone-programvaran gör det lättare, och ger dig ytterligare funktioner.

I Windows 8-skrivbordet kanske det inte fungerar automatiskt, så det här är direktlänken. Då kan du hämta appen.

Installera appen precis som om du skulle någon annan Windows-applikation - ett par Next's och godkännanden och du kommer att vara där.

Efter installationen, det första fönstret som kommer upp där du kan namnge din telefon, importera foton, videoklipp och musik från iTunes och bibliotek på datorn. Jag kommer ihåg Jessica Alba som under Windows Phone 8-lanseringsevenemanget att hon hade bytt från en iPhone och det tog inte lång tid att flytta hennes spellistor. Det verkar som om hon var korrekt.

Därefter får du det här fönstret i Windows 8-stil där du kan välja vilket innehåll som ska synkroniseras. På höger sida kan du växla mellan hantering av innehåll på datorn som ska gå till smartphone och vice versa. Det är lite förvirrande först, men det blir lätt att acklimatisera till det.

Allt fungerar väldigt snabbt och en annan groovy funktion finns i fliken ringsignaler. Här kan du välja vilka spår du vill använda som ringsignaler. Ta det iTunes!

Om du klickar på länken längst upp till höger kan du välja vilket innehåll från din smartphone som ska synkroniseras till datorn. Kontrollera bara vad du vill, och klicka sedan på Spara till dator. Du kan även ta bort innehåll direkt.

Inställningsmenyn döljer också några groovy saker. Du kan till exempel välja kvalitetstyp för videoklipp kopierade från dator till telefon. Det här är praktiskt om du har en telefon med begränsad lagringsutrymme. Du kan också välja om bilder ska ändras för att spara utrymme också.

Tänk inte på dra och släpp funktionalitet med appen, eftersom det inte finns någon. Men du kan säkert använda iTunes och Windows-biblioteken effektivt.