Google blir allvarlig om användargränssnitt

Med utgåvan av Google+ verkar det att Google är på uppdrag att inte bara återskapa sitt sociala varumärke, men hela produktpaketet också. Google sparkade av sin remake med ett blogginlägg som meddelade de 3 grundande konstruktionsprinciperna som dess utformningsuppdatering kommer att baseras på.

1. Fokus

2. Elasticitet

3. Obeveklighet

I tillkännagivandet sa Chris Wiggins, Creative Director på Google, att vi borde förvänta oss att se den nya mallrullen över alla Google-tjänster under de närmaste månaderna. Trogen på hans ord, senare den dagen, meddelade GMAIL-teamet nya teman som de gjorde tillgängliga för att förhandsgranska det nya GMAIL-utseendet. De nya teman fokuserar på att "ta bort den onödiga röran och göra Gmail så vackert som det är kraftfullt" . Google Apps, Enterprise-sidan av Apps Suite gjorde ett liknande meddelande som introducerar en ny Look-and-Feel-sida med en FAQ om det nya utseendet.

Efter att ha aktiverat det nya Preview-temat i mitt Gmail-konto var min första tanke - " Åh, det här ser ut precis som mitt Google + -konto ". Så även om konsistens inte var en grunddesign princip, faller det definitivt i kategorin av enkelhet. Här är en före och efter skott av min SPAM-mapp i GMAIL som sportar den nya användargränssnittet.

Innan

Efter

I flera år har gränssnittet alltid varit mitt största klagomål med Googles tjänster. Googles team har alltid lagt funktion över look-and-feel. Jag är upphetsad att se Googles ingenjörer investerar äntligen i UI genom att anställa några designers att göra en finish på sina produkter. Om det kan utföras på sin nya plan och få en konsekvent, ren ny användargränssnitt över plattformen, kommer den definitivt att bli värmen med sina moln rivaler, Apple och Microsoft.