Installera och använd WhatsApp för Windows Desktop

Finns det en WhatsApp för Windows? Jag har stött på denna fråga många gånger, fram till nu har svaret alltid varit nej, tekniskt. På senare tid kan du bara använda WhatsApp på Windows med det enda sättet du kunde använda via Chrome-webbläsarutvidgningen. Igår släppte utvecklare av den populära kommunikationsappen en officiell skrivbordsapp för Windows 8.1 och Windows 10. En version av appen är också tillgänglig för Mac OS X version 10.9 och senare.

Vi bad nyligen läsare vad deras favoritprogram för snabbmeddelanden är. Och för mig och många andra människor är det här. Sedan lanseringen 2009 har WhatsApp blivit en av de mest populära meddelandeprogrammen med uppskattningsvis 900 miljoner aktiva användare över hela världen. Tjänsten behandlar upp till 60 miljarder budskap per dag. Här i Jamaica och andra delar av världen, som Indien och Europa, är WhatsApp en viktig livlinje för kommunikation.

Hur installerar och konfigurerar WhatsApp för Windows

WhatsApp for Windows är en 61 MB nedladdning (länk nedan), och det är snabbt och enkelt att installera.

Obs! För att kunna använda WhatsApp på din dator måste du köra Windows 8 eller senare. Tyvärr stöds inte Windows 7.

När du har installerat det, använd din smartphone för att skanna QR-koden så att du kan komma åt WhatsApp på din dator. Appen speglar din kommunikation på din telefon.

Förfarandena för detta kommer att variera beroende på vilken mobil enhet du använder.

Efter att du har skannat QR-koden, är du nu inställd.

WhatsApp for Windows har inga överraskningar från sin mobila motsvarighet. Du kan utföra många av de funktioner som du normalt gör på din smartphone, t.ex. att skicka röstanteckningar, bifoga media och uppdatera din status.

Meddelanden som skickas från skrivbordet synkroniseras över dina enheter. En av de fantastiska sakerna att använda WhatsApp på ditt skrivbord är att det inte påverkar din datanvändning. Det beror på att WhatsApp på din smartphone hanterar all synkronisering av meddelanden. Detta är lämpligt för användare på uppmätta anslutningar.

Mobilappen krävs fortfarande för grundläggande funktioner, till exempel att lägga till en kontakt. Du kan också inte använda mer än ett telefonnummer med appen. Finns det anledning att använda WhatsApp på skrivbordet? För mig är det mer bekvämt att läsa långa meddelanden på den större skärmen.

Jag ignorerar sannolikt ett TL; DR-meddelande på en smartphone, men på min skrivbord tar jag mig tid att läsa den. Jag är också mer sannolikt att komma ikapp med meddelanden eftersom jag ofta är framför min bärbara dator. Det är trevligt att inte ständigt växla mellan min dator och smartphone.

Hämta WhatsApp för Windows