eBay Network Hack: Vad var åtkomst och ändra ditt lösenord

eBay den populära online-auktion och handelsföretag uppmanade sina kunder att ändra sitt lösenord efter ett brott mot sina företagsnätverk som inträffade i februari. Företaget utfärdade ett pressmeddelande i morse som bekräftade frågan.

Tydligen har en företagsdatabas innehållande krypterade lösenord och så kallade "andra icke-finansiella data" komprometterats i attacken. Enligt pressmeddelandet:

Efter att ha utfört omfattande tester på sina nätverk sade företaget att det inte har några bevis på kompromissen som resulterar i obehörig aktivitet för eBay-användare och inga bevis på någon obehörig tillgång till finansiell eller kreditkortsinformation, som lagras separat i krypterade format. Ändra lösenord är dock en bra metod och hjälper till att förbättra säkerheten för eBay-användare.

I motsats till vad vissa webbplatser rapporterar - PayPal påverkades inte . PayPal-data lagras på ett separat säkert nätverk med en högre krypteringsgrad.

Företaget fortsatte med att säga att angriparna äventyrde ett litet antal anställda loggar in information som gav obehörig tillgång till företagsnätet. eBay arbetar med brottsbekämpande och säkerhetsföretag för att ta reda på vad som hände.

Om du är ny på eBay eller aldrig har ändrat ditt lösenord tidigare, se till att du läser: eBay frågar användare att byta lösenord, så här.

Staying Secure Online

Vi skriver alltid om att använda de bästa metoderna för att skydda dina data online, och det här är ett annat exempel på varför det är så viktigt. Om du ser på att skydda dina viktiga data online, var noga med att läsa och följ anvisningarna i följande artiklar:

  • Så här skapar du starka lösenord Du kan komma ihåg
  • Skapa starka lösenordsfraser du kan komma ihåg
  • Aktivera tvåfaktorautentisering på varje onlinetjänst som erbjuder den

Bekvämlighet är fienden om onlinesäkerhet

Ju mer vi lagrar våra data online och i molnet, desto mer seriöst behöver vi ta säkerhet. Det finns verktyg som hjälper till att göra online-säkerhetsprocessen enklare som lösenordshanterare. Och möjliggör tvåstegsautentisering eller tvåfaktorautentisering (2FA) på varje onlinetjänst som erbjuder den är avgörande. Det är en smärta att ställa upp, men när du gör det är det verkligen inte så illa. För att ta reda på vilka webbplatser som erbjuder 2FA kolla in denna webbplats.

Används tvåstegsautentisering och starka lösenord irriterande? Ja. Men tills det finns mer praktiska verktyg för alla att använda, måste du vara obekvämd lite. Men är det inte några minuter och några extra steg värda det för att spara din värdefulla information online?

Kom också ihåg att vi har och kommer att fortsätta skriva om alla aspekter av dator och internet säkerhet. Se till att kolla in hela vårt datasäkerhetsarkiv!