Komma igång med Google Nu på IOS

I går släppte Google sin Google Now-teknik - tillgänglig för närvarande i Android 4.1 - för iPhone, iPad och iPod touch som en uppdatering till sin Google Search-app för iOS. Det är inte lika robust som Android-versionen, men har en del av samma funktionalitet. Här är en titt.

Använd Google Nu på IOS

Uppdatera eller ladda ner Google Search-appen på din iOS-enhet (kräver version 5.0 eller senare) från App Store. När du har uppdaterat eller installerat får du en kort introduktionsvideo om vad den kan göra. Du måste också godkänna att den använder din plats och annan information för bästa resultat i Google Nu.

Logga sedan in på ditt Google-konto - om det behövs, se till att du har din andra verifieringsenhet om du har tvåfaktorautentisering aktiverad.

Voice Search-funktionen finns fortfarande, tryck bara på mikrofonknappen och prata din sökfråga ... väderprognosen, ett företagslager eller massan av Jupiter ...

Ju mer du söker och använder andra Google-appar på IOS, desto mer kommer det att lära dig om dig och förutsäga informationen du vill ha innan du behöver den via korten. Om du är en sport fanatiker, kommer du att älska det här för att hålla koll på realtidsresultat av dina lokala lag. Du kan slå korten på eller av i Inställningar.

Kom ihåg att Google Now på iOS inte integreras i iOS och kör inte i bakgrunden. Det finns begränsningar för hur det fungerar, till exempel kan du inte starta appar med det som du kan på Android. Kolla in vår lista över röstkommandon i Google Nu. Du får reda på att de flesta sökrelaterade kommandon fungerar, men det låter inte enheten göra något som spelmusik. Även om jag skulle förvänta dig att du kunde få mer ut av det i framtiden om du skulle jailbreak din iOS-enhet.

Det kommer inte heller att starta program för dig, integrera med iOS-meddelanden och fungerar inte med Google Apps-konton. Men korten med aktuell information är ungefär lika. Google Nu på Android är naturligtvis fortfarande det bästa sättet att utnyttja sin fulla potential. Men det kan ge IOS-användare tillräckligt med anledning att hoppa fartyget till andra sidan. Åh min!

Om du har provat Google Nu på din iPhone eller iPad, lämna en kommentar och berätta vad du tycker om det!

">