Fix Muted iPad-upplåsning, tangentbord och spelljud

"Kan du hjälpa mig? Min iPad-låsskärm och typljud är borta, och några av spelen har inte längre några ljud. "Detta var en av de första frågorna som jag ställdes på vid en ny familjens" tech support "-middag.

För ungefär två veckor sedan, av en okänd anledning, hade min systerdotter gjort något till sin mammas iPad och lyckades glömma allt ljudet.

Om det här problemet förvirrar dig, goda nyheter. Det finns en enkel och smärtfri lösning. Jag är inte säker på varför Apple gjorde det här, men bortsett från Inställningar >> Allmänt >> Ljudmenyn finns ett annat ställe att stänga av vissa ljud som inte är anslutna till någon annan inställning eller volymknapp.

För att komma åt denna "dolda" volymeny trycker du två gånger på Hem-knappen i snabb följd. En lista över alla dina nyligen öppna appar kommer att dyka upp, skjut den här nedre listan hela vägen till vänster (svep åt höger). Det ska bara ta 1 svep om du går rätt riktning. På den här menyn längst ner till vänster är en volym avstängningsknapp.

I min systerdotter faller det ut att hon oavsiktligt hade tryckt på denna stumma knapp och var omedveten om att den var en del av en illusiv meny. Jag tycker att det är dåligt att Apple är delaktig att den här ljudknappen inte är listad någon annanstans på enheten, så förhoppningsvis kan det här snabba lilla tipset hjälpa till att någon annan förvirras genom att försvunna ljud på deras iOS-enhet.