AirDropper lagar sig med Dropbox för att skapa YouSendIt Killer

Hej, visste du att du kan länka program till Dropbox? Det gjorde jag inte delvis för att det inte finns en titt på webbplatsen om den funktionen tills du lägger till en ansökan på ditt Dropbox-konto. Och delvis för att jag aldrig trodde Dropbox behövde några tillägg för att uppnå mördarstatus . Men tillverkarna av AirDropper gjorde. Det är därför de nyligen har rullat ut en betaversion av deras praktiska dandy-filförfrågan webapp.

Vid första anblicken är det lite som YouSendIt, men i omvänd och mycket renare och enklare utan 100meg filstorlek. I huvudsak tillåter AirDropper dig att skicka en filförfrågan till en mottagare via e-post. E-postmeddelandet innehåller en länk för att ladda upp vilken fil det är du begär. När de har laddat upp det visas det magiskt i din Dropbox-mapp. Inga fiddling med bifogade e-postmeddelanden och grävning via spammappar krävs.

Lät lite groovy, så jag trodde att jag skulle ge det en närmare titt.

Det första som ska noteras är att webbdesignen är mocked upp för att se ut som ett brev som kommer från ett kuvert. Okej, det har faktiskt ingen betydelse för dess funktionalitet, men det är typiskt charmigt. Utöver denna konstnärliga blomning skjuter resten av platsen på alla cylindrar mot enkel användbarhet. På AirDropper.com hittar du mindre än 50 ord av text ( jag räknade ) och hela förutsättningen och funktionaliteten för programmet anges i bara fyra steg och en tagline. Den stora röda startknappen gör nästa steg klart uppenbart.

Omedelbart efter att du klickar på Start, blir du ombedd att logga in på ditt Dropbox-konto. Detta gör det möjligt för AirDropper att smakligt avstå från att registrera ett separat konto med dem. ( Kudos, för det.) Efter inloggning kommer du att bli ombedd att auktorisera AirDropper att ansluta till din Dropbox. Efter att du har godkänt Accepteras kommer AirDropper att få tillgång till "Sandbox" till ditt Dropbox-konto. Det vill säga det har läs- / skrivåtkomst, men bara i den mapp du anger.

När du har tillåtit åtkomst tas du omedelbart till filförfrågan. Här kan du skriva in din e-postadress, mottagarens e-postadress och en förklaring av filen du begär. ( Du kan också välja att inte skicka ett e-postmeddelande. Om du gör det får du en länk som du kan klistra in i ett snabbmeddelande, Twitter, direktmeddelande eller vad som helst.) Här har du också en chans att ange i vilken mapp du vill ha den uppladdade filen som ska visas. Som standard hamnar filer i AirDropper-mappen i din Dropbox-mapp, men det kan vara användbart att organisera dem genom klient, projekt etc.

När du är klar får du ett bekräftelsemeddelande. ( Förresten finns det ingen sådan person som groovyjerk-jag hade Futurama streaming på Netflix i bakgrunden när jag gjorde det här testet och de säger ordet "jerk" som 12 gånger per episod, så det på något sätt kröp in i min testfilförfrågan ... )

E-postmeddelandet som mottagaren mottar kommer att se ut så här. Nuförtiden är det naturligtvis bra att vara försiktig med konstiga e-postmeddelanden som begär att du klickar på en länk, så det är nog en bra idé att ge mottagaren en uppgift. För närvarande skickas e-postmeddelandena via [email protected]. Mottagaren ges en kortfattad förklaring och instruktion för att klicka på den säkra länken för att ladda upp den begärda filen.

Gränssnittet för att ladda upp en fil är ännu enklare än filförfrågan. ( Observera att du får se https: // i adressen och försäkrar dig om att standard SSL-kryptering används för varje formulär, precis som AirDropper-löften i dess vanliga frågor .) För att ladda upp en fil, klicka bara på Bläddra och välj en fil.

När du har valt en fil kan du klicka på Skicka eller Klicka på Välj en annan fil om du gjorde ett misstag. Du kan se filnamn och filstorlek till vänster.

När du skickat filen får du en bekräftelse.

Voila! Filen visas i din Dropbox-mapp.

Slutsats

Så vad är domen? Är AirDropper groovy? Enligt min mening är det - speciellt om du eller dina medarbetares e-postvärdar är noga med bilagor. Jag älskar hur användarvänlig AirDropper är. Det finns stora pengar att skaffa genom att skaffa e-postadresser och tvinga användare att välja bort spam för att få privilegiet att använda sin kostnadsfria tjänst och AirDropper gör ett elegant drag genom att inte gå ner på den vägen. Det finns en total summa av två skärmar för både filförfrågan och filuppladdningen, varav en är bekräftelsen, så jag antar att det är vad jag ser som AirDropper: s styrka skärning steg och gör överföring av filer av alla typer och storlekar så enkelt som möjlig.

Avsändaren behöver inte installera någon programvara, registrera sig för några konton eller ange användarnamn eller lösenord, vilket gör processen nästan idiotsäker även för nybörjarkernen. På mottagaränden är du obesvarad av krångel med att öppna ett e-postmeddelande, ladda ner en bilaga och herda den i lämplig lokal mapp. Dessutom får du alla vanliga fördelar med Dropbox-synkronisering över maskiner, möjligheten att "återställa" filer och återställa tidigare versioner och webbåtkomst till delade mappar.

Men jag tror att i slutet av dagen brukar jag inte använda AirDropper i min dagliga dag. Som webbansvarig skickar och tar jag emot min rättvisa del av leveranser, men jag är ganska nöjd med vad Gmail erbjuder mig. Jag känner mig som övertygande nya kunder att arbeta med något som inte är känt som AirDropper kan vara mer problem än det är värt, särskilt när e-postbilagor inte ger oss några speciella problem. Det finns också det lilla besväret med att behöva skicka en ny filförfrågan för varje fil. När den begärda filen laddas upp, blir den säkra länken avaktiverad ( som det ska, för säkerhetsändamål ) - vilket gör det mindre lämpligt för relationer där filer skickas fram och tillbaka flera gånger.

Slutsats:

AirDropper är elegant designad, uppfriskande intuitiv och en mycket genomförbar YouSendIt-mördare. Det kommer att göra en bra lösning för alla som behöver ett bättre sätt att skicka och ta emot filer - men jag är bara inte säker på vem det är.