Elektronikens framtid är vattentät

Vi pratade inte mycket om CES i år, men en sak som verkligen stod ut var Liquipel. Liquipel är ett Santa Ana, Kalifornien baserat företag som producerar en "hydrofob nanoteknik" beläggning för elektroniska enheter. Allt detta beläggning appliceras på blir nära vattentätt, och på grund av det sätt Liquipel appliceras på anordningar i ett gastillstånd, får även de interna komponenterna behandlingen. Behandlingen kostar ungefär $ 60 för en vanlig smartphone, och mer för större tabletter, hörlurar och vissa bärbara datorer (även om den inte kan appliceras på mekaniska tangentbord).

Inte "vattenvänlig"

Det låter spännande, men tekniken är inte där ännu för att få enheter att fungera ovillkorligt med vattnet. För en sak fungerar kapacitiva pekskärmar inte under vattnet. Ytterligare en gång en enhet blir vattenloggad måste den undvikas att laddas av en extern strömkälla tills den är helt torr. Företaget upprepar gång på gång att Liquipel endast är konstruerad för kortvarig nedsänkning och oavsiktlig vattenexponering.

Medan vattnet sömlöst glider av nanopartikelbeläggningen, är luftflödet och värmeavloppningen uppenbarligen opåverkat av det. Det här förorsakar inte att enheter överhettas.

Garanterat

Liquipel först visade sig på CES 2012, men i år har det uppgraderat receptet till version 2.0 och tror att produkten är klar för massförbrukning. Företaget är mycket självsäker på sin förmåga att vattentäta enheter, och erbjuder till och med utbyte av enheter som behandlas med sin andra genbeläggning om enheten misslyckas på grund av vattenskador.

Vi erbjuder Liquipel Performance Guarantee, vilket är något som du inte hittar i någon annan produkt där ute på marknaden. I händelse av att en kund skulle vattenskada sina enheter ändå kan vi hjälpa dem att få en ersättare. - VD K. Bacon

Garanti brytning

Innan du går ut och får din enhet behandlad finns det en viktig sak att tänka på. Om din iPhone, Android eller annan smartphone fortfarande är under garantin - Liquipelbehandling kommer förmodligen att ogiltigförklara det. Ett snabbt samtal till Apple-support bekräftade att det inte kommer att serva enheter som behandlas med denna vattentäta beläggning. Var noga med att kolla med tillverkaren om du är orolig för att du förlorar garantidäckningen på din enhet.

Hur man får det

Tjänsten lever redan och kör direkt från Liquipel-huvudkontoret i Kalifornien. För närvarande är det enda sättet att få en enhet belagd av den att skicka in den och betala via sin webbplats. Även om företaget redan har meddelat planer på att introducera hundratals små kiosker i stora köpcentra och elektroniska butiker över USA i början av 2014.

Kolla in videoklippet för att se Liquipels live demonstration från CES 2013:

">