Google Wave är död

När Google Wave lanserades ( maj förra året ) var det en av de mest otroligt hypedprodukterna som slog teknikscen i år. Den hype började när Vic Gundotra ( Google VP of Engineering ) presenterade den nya plattformen på Google IO-konferensen. Trots Googles bästa ansträngningar, för att dra in användaren / dev-adoptionen av plattformen, tog den dock aldrig av. Även efter Googles sista duggningsansträngning när de tappade statusen för inbjudan, så lyckades WAVE fortfarande inte hämta ytterligare ånga.

Med det meddelade Google i går att de har stängt produktutvecklingen och planerat att släppa allt stöd till det i slutet av året. Koden och tekniken bakom produkten kommer att vara kvar på Googles servrar på obegränsad tid som en open-source-plattform, men borta för gott är de fristående webbappdagen. För berörda "tunga användare" av Wave är Google på väg att utveckla exportverktyg, så data kommer inte att gå vilse när tjänsten går ner för gott.

Denna utveckling var inte svår att se framöver. Nästan alla Wave-användare jag intervjuade hade helt enkelt inte funderat på vad man skulle göra med Wave, för att inte tala om dess mediokera prestanda. Även på populära sociala nätverkssajter som Digg, trots många kommentarer, var den enhälliga uppfattningen att "Wave" var en innovativ men värdelös produkt.

Det är ungefär som baby mop outfit. Jag menar verkligen att "ser ut" som en utmärkt idé. Men vem kommer faktiskt att lägga sitt barn i ett? Dessutom, när de lär sig att gå, är det ganska mycket föråldrat. :)

Farväl, Google Wave. Vad får du i din väska med tricks Vic?