Apple-filer En annan lagstrid mot Samsung

De två kärleksfåglarna, Apple och Samsung är tillbaka på det igen. Apple har lämnat in ytterligare en kostym mot Samsung. Men den här gången handlar det också om smartphones, inte bara tabletter.

Rättegången, som inlämnades i en tysk domstol (nämligen Düsseldorf-domstolen), och det omfattar inte mindre än 10 smartphones, inklusive Samsung Galaxy S II och Galaxy S Plus, enligt Peter Schütz, talesman vid domstolen, citerad av PC World .

En annan rättegång, kopplad till en september-dom, har också lämnats in på tablettfronten. September-beslutet hade förbjudit Samsung från att sälja Galaxy Tab 10.1 i Tyskland på grund av att det såg ut och kände för mycket som Apples iPad. Samsung har sedan ersatt det med den nyutvecklade Galaxy Tab 10.1N. Vem skulle ha trott att Apple skulle lämna in en annan kostym? Alla, förmodligen.

Ändå fick 10.1N vara kvar på marknaden genom en förhandsavgörande. Nu vill Apple också den där. Hur som helst kommer det inte att finnas någon dom i de två fallen före augusti respektive september, eftersom kostymerna inte lämnas in som ett akutförfarande.

Det är inte ovanligt för de två företagen att stämma varandra när de kan, så det är nog mer att komma.

Det kommer nu att bli intressant att se om Google, tillverkaren av Android OS som alla Galaxy-enheter kör, försöker hjälpa Samsung att stämma överens med att Apple ser det som att bygga upp sitt arsenal av patent med sitt senaste förvärv av Motorola Mobility.

Mobilmarknaden är stora pengar utan slut på tillväxten i sikte. I den närmaste framtiden förväntar jag mig att alla dessa mobila patentkrig är normen mot nyheter ....