Vad är WLIDSVC.EXE och WLIDSVCM.EXE och varför går de?

Om du har stött på WLIDSVCM.EXE och WLIDSVC.EXE på din dator, vill du noga veta vad dessa processer gör där. Huvudbokstäverna i processnamnet kan ha kastat upp några röda flaggor, jag vet att det var fallet när jag först såg dem. Oroa dig inte, dessa processer är inte skadlig kod eller virus, i själva verket är de gjorda av Microsoft! Låt oss undersöka detaljerna.

När du tittar på WLIDSVC.EXE och WLIDSVCM.EXE i Aktivitetshanteraren visar den dem som Microsoft Windows Live ID Services . Den beskrivningen får oss att tro att de är anslutna till Windows Live, kanske som ett inloggningsservice. Men varför kör de alltid?

Obs! Du kan se på ögonblicksbilden nedan att dessa processer har ett mycket litet minnesfotavtryck ( mindre än 2000 K kombinerat ), så att de inte märkbart skulle påverka ditt systems övergripande prestanda.

Varför kör WLIDSVCM.EXE och WLIDSVC.EXE hela tiden?

Om du har installerat Windows Live Mail, eller verkligen någon av Windows Live Essentials 2011-suite, har du också installerat Windows Live Inloggningsassistent. WLIDSCVC.EXE är inloggningsservice, och WLIDSVCM.EXE är en separat tjänst som fungerar som en övervakare av den första. Utan dessa tjänster skulle du inte kunna logga in på flera Windows Live-konton eller använda Windows Live Messenger alls.

Även om du inte vill ha det, ger Microsoft inte en "opt-out", så om du använder någon av Live Essentials kostym kommer du bara att fastna med den. Det går alltid och Microsoft har misslyckats med att ge någon anledning till varför dessa processer behöver vara online. Men vi kan bli av med det!

Hur inaktiverar WLIDSVC.EXE och WLIDSVCM.EXE

Tänk på att innan du avaktiverar WLIDSCVC.EXE och WLIDSVCM.EXE så kan Windows Live Messenger eller ett Windows Live-program som kräver inloggning inte fungera utan att dessa processer körs. Dessutom använder de väldigt lite resurser så att deaktivera dem inte kommer att göra mycket av en skillnad prestationsvis. Å andra sidan gillar jag att hålla vad som körs på min dator till ett absolut minimum, så låt oss inaktivera dem!

Metod 1: Deletion

Det finns två sätt att bli av med dessa processer. Det första sättet är brutalt, det handlar om att gå in i den specifika mapp som de lagras i och radera dem. Innan du kan ta bort dem måste du först avsluta varje process från Aktivitetshanteraren.

När du har avslutat dem kan båda processerna raderas från samma mapp som finns på följande plats:

 C: \ Program \ Common Files \ Microsoft Shared \ Windows Live \ WLIDSvcM.exe C: \ Program \ Common Files \ Microsoft Shared \ Windows Live \ WLIDSVC.EXE 

Metod 2: Inaktivera tjänsten från någonsin

KlickaStart-menyn och öppna services.msc .

Bläddra ner listan och Högerklicka på Windows Live ID-inloggningsassistent .

Nu på fliken Allmänt i egenskapsfönstret, Ställ in uppstartstypen för Inaktiverad. Klicka på OK för att spara ändringar.

Slutsats

WLIDSVC.EXE och WLIDSVCM.EXE kombineras för att bilda inloggningstjänsten Windows Live ID. Namnen är i stora bokstäver för absolut ingen anledning. Om du använder Windows Live Messenger eller en annan Live-tjänst som kräver inloggning behöver du dessa men om du inte använder Windows Live ska du bli av med dem eller inaktivera dem.