10 Groovy Back To School Geek Gadgets

Det är september och, liksom det eller inte, är det tillbaka till skoltiden. Om skolan bara börjar för dig, kommer dessa groovy geek gadgets att göra utbildningsarbetet enklare och också roligare.

Samsung ATIV Smart PC 500T

Först och främst behöver du en enhet som ska fungera som ditt personliga inlärningsnav, en där du borde kunna göra din forskning, skriva dina papper och köra de olika apparna du behöver. Det bör dock också låta dig titta på en film eller lyssna på musik när du försöker slappna av efter att ha studerat för en tentamen i timmar.

Samsung ATIV Smart PC 500T, som för närvarande är tillgänglig för $ 609, 99 på Amazon, är en Windows 8-tablett med ett tangentbord som gör det till en 11, 6-tums Windows 8-bärbar dator. Med tangentbordet tillagt, är detta en fullblåst bärbar dator med en 1, 8 GHz Intel Atom Z2760 CPU och 2 GB RAM, men med alla extra bonusar på en pekskärm (inklusive det faktum att Windows 8 fungerar bra på en pekskärm ).

64 GB SSD ser till att du har tillräckligt med lagringsutrymme och kommer också att öka hastigheten på den här konvertibla enheten. När du inte använder den som en bärbar dator kan du ta bort tangentbordet och använda det som en tablett för att titta på en film i sängen. ATIV Smart PC 500T är en bra studiekompani och på 3, 6 pund med tangentbordet är det enkelt att bära runt.

Microsoft Explorer Mouse

För mer noggrannhet behöver du en mus och det borde vara en som är väldigt lätt att ta med dig. På bara $ 19, 99 är Microsoft Explorer-musen en mycket bra kandidat till jobbet.

Det är lätt, använder en 2, 4 GHz för att skapa en anslutning som fungerar från upp till 30 meter bort och har en trevlig design. Också i den goda traditionen hos Microsoft kringutrustning kommer det förmodligen att vara länge tills du blir uttråkad att använda den.

Ny Nexus 7 tablett

När du inte behöver en sådan stor skärm, är den nya Google Nexus 7-tabellen en bra daglig följeslagare. Det är en 7-tums tablett och en mycket kraftfull (ganska oslagbar för sitt pris).

Den drivs av en 1, 5 GHz Snapdragon S4-processor och 2 GB RAM-minne och finns i versioner som erbjuder 16 och 32 GB internminne. Tabletten, som har en fantastisk pekskärm med en upplösning på 1920 x 1200 pixlar, kör Android 4.3, den senaste versionen av Googles mobila operativsystem, och låter dig utföra ett stort antal uppgifter på språng samt slappna av att spela spel.

16 GB-versionen kostar $ 229, medan 32 GB-modellen kan vara din för $ 301.

FOM Flower Tablet Pillow

Och eftersom vi har pratat om tabletter, varför inte använda dem bekvämt? Det är precis vad den här tablettkudden gör.

Den kan rymma alla tabletter och det sparar dig från att hålla den i handen - du lägger det bara på knäet och tittar på filmen, surfar på nätet eller gör vad som helst annat du vill göra.

Det kostar $ 29, 99 på Amazon.com.

Canon PIXMA MG3220 Trådlös färgfotoprinter med skanner och kopiator

Medan många lärare inte har problem med att få dina skriftliga uppgifter via e-post, är vi fortfarande långt ifrån att gå i full digital och du måste skriva ut saker ganska ofta.

Den här skrivaren, som också fungerar som kopiator och skanner, kan köpas för $ 58, 99 på Amazon och har den mycket användbara funktionen för automatisk dubbelsidig utskrift. På så sätt kan du hjälpa miljön och sänka kostnaderna för papper. Det kan också anslutas trådlöst till din dator, så du undviker att använda ännu en kabel.

Livescribe 4 GB Sky Wi-Fi Smartpen

En digital penna är vad du behöver om du vill behålla dina anteckningar i perfekt ordning. Den här enheten från Livescribe kommer inte bara att memorera vad du skriver och skissar, men spelar även in ljud och synkroniserar det med dina anteckningar.

På så sätt, om din lärare har sagt någonting viktigt i samband med vad du skrev ner, kommer du att kunna höra det och komma ihåg allt på ett snabbare sätt. Den digitala penna har Wi-Fi-anslutning och kan synkronisera dina anteckningar och inspelningar till molnet (nämligen med Evernote).

4 GB Wi-Fi-versionen är tillgänglig för 137, 75 dollar.

Kindle pappersvit

När du behöver göra mycket läsning, och skolan innebär vanligtvis att (eller åtminstone det brukade, i min tid) är en dedikerad eBook-läsare alltid en bra idé. Och de blir inte mycket bättre än den nya Kindle Paperwhite, som finns på Amazon för $ 119 med specialerbjudanden och $ 139 utan dem.

Först av allt, för att dina ögon inte blir trötta, även när du läser i mörkret och då för att du bara behöver ladda den en gång i månaden.

Åh, och det kan bära upp till 1100 böcker, så du kan bära ett helt bibliotek med dig.

Lepow Moonstone 6000 Mobile Power Bank

Alla dessa prylar kan vara bra, men alla behöver power. Så vad gör du när du går tom för juice?

Lepow Moonstone är precis vad läkaren beställde för dessa situationer - det är ett externt batteri som lagrar 6000 mAh ström i det (tillräckligt för att ladda tre iPhones). Det fungerar med alla viktiga telefoner och surfplattor (och ser även funky ut), och det är därför som det borde vara med dig hela tiden.

Du kan hämta det från Amazon.com för $ 59.49.

Western Digital My Passport 1 TB Extern hårddisk

Med så många mobila enheter kan en extern hårddisk, där du kan lagra all din information om något misslyckas, alltid vara en smart idé.

Denna Western Digital-modell kan lagra 1TB data och kommer i fyra olika färger, för att matcha din personlighet. Den är prissatt till $ 69, 16 på Amazon, innehåller automatisk säkerhetskopiering, samt lösenordsskydd och hårdvarukryptering, så att du kan hålla din data säker från inkräktare.

Case Logic Berkeley Plus Laptop Ryggsäck

Sist men inte minst, om du ska bära så mycket teknik med dig, behöver du något att bära in. Och om det är något som är en ryggsäck som också ser snygg ut.

Tillgänglig för 47, 87 kr, kommer den här bärbara datorns ryggsäck från CaseLogic och har ett eget bärbar datorfack samt en inredningshylsa för din surfplatta. Det kan också passa dina böcker och allt annat du kanske vill bära till skolan med dig.

Förslag?

Det här är bara en lista med förslag på geeky back-to-school-prylar, men det är öppet för förslag. Om du har några, lägg till dem i en kommentar.