Så här aktiverar du säkerhetslås på din Android-enhet

Ett litet mått på säkerhet kan gå långt för att hålla människor borta från din telefon och borta från din personliga information. På nästan alla droid-enheter finns det en mönsterlåsfunktion som kan aktiveras, ungefär som den lösenordsskyddade välkomstskärmen på iPhone. Vilken groovy geek skulle låta enheten gå utan säkerhet? Låt oss hoppa rätt in i hur-till.

Observera att alla skärmdumpar för detta hur man togs med en Samsung Galaxy S (Sprint Epic 4g). Faktiska inställningsplatser kan variera beroende på din enhet.

Steg 1

Tryck på menyknappen. * På min Samsung Galaxy är knappen längst ned till vänster om telefonen strax under pekskärmen.

* Enheten kanske inte har den här knappen, i vilket fall bara lämna en kommentar nedan om du har problem med att hitta inställningar.

Steg 2

Tryck på knappen Inställningar för att komma åt dina inställningar. *

* Inställningar kan också nås från din applådan . (Applikationslista )

Steg 3

Tryck på Plats och säkerhet .

Steg 4

Knacka Ange upplåsningsmönster.

Steg 5

Rita det hemliga " connect-the-dots " -mönstret som du vill använda för att låsa upp din telefon.

Du kan rita ett mönster så enkelt eller så komplicerat som du vill. Tänk på det som ett lösenord för att logga in på din telefon.

Du kommer att bli ombedd att rita den två gånger för att bekräfta.

Gjort!

Nu när du ringer "sover" eller skärmen stängs av kommer den att låsa upp. Men istället för att bara glida en ikon en viss riktning måste du rita det exakta mönstret du gjorde tidigare.

Om du till en viss tid glömmer vad mönstret lösenordet är, kan du använda en av dina synkroniserade konton för att få tillgång till din enhet. Knappen "Glömt mönster?" Visas efter flera misslyckade försök att skriva in rätt mönster.

Om du har din enhet ansluten till ditt Google-konto kan du återställa åtkomst genom att ange dina kontouppgifter. Häftig.

Slutsats

Oavsett vilken typ av enhet du använder är det alltid en bra idé att hålla din personliga information säker bakom ett lås. Notera att detta inte är en "Full-proof" skyddsmetod, någon kan fortfarande få tillgång till dina data genom att ansluta den till en dator. Ett mönsterlås ger dock en utmärkt första försvarskrets som skyddar din data från någon " genomsnittlig joe " som kan " hitta " din enhet om du råkar förlora den.