Defraggler: Freeware Friday

Jag underhåller på min dator varje vecka för att hålla den ren och organiserad så att den kommer att köras på bästa möjliga sätt. En del av att upprätthålla ett organiserat system inkluderar att defragga hårddisken. Här är mitt favoritfria verktyg för jobbet. Det är Defraggler.

Defraggler, från Piriform (Ja, samma företag som gör en annan av mina favoritappar - CCLeaner för Windows och MAC), ger fler funktioner än Windows inbyggda diskdefragmenterare. Det inkluderar schemalagd defragging och förmågan att defragera enskilda filer och kataloger.

När du installerar Defraggler, var god och acceptera sitt erbjudande att ersätta Windows Disk Defragmenter.

När du har installerat Defraggler klickar du på Analysera. Detta kontrollerar din hårddisk för fragmenterade filer - med andra ord slutar filer över tiden med data spridda över sektorer och inte i sammanhängande ordning. Det betyder långsammare skivprestanda för att hämta det du behöver. Defraggler ger dig också en bra grafisk rapport.

Klicka på knappen Defrag när analysen är klar för att starta processen.

Bli inte förvånad om den första defragten tar flera timmar. I mitt exempel hade jag över 400 Gigabyte diskutrymme som måste defraggeras och det tog ungefär 3 timmar första gången jag sprang det.