Så här exporterar du läckra bokmärken till HTML eller XML

Efter att ha hört nyheterna om Yahoos nya planer att stänga av eller sälja den sociala bokmärkeswebbplatsen, Delicious.com, har många användare redan börjat massutflykt. Problemet för många människor, inklusive mig själv, är att Delicious är där jag har sparat 100-talet av mina favoritwebbsidor och att förlora dem kan vara förödande. Jag är glad att rapportera att oavsett vad Yahoo gör med tjänsten kan du säkerhetskopiera varenda en av dina bokmärken bara incase.

Artikel Karta

  1. Så här exporterar / säkerhetskopieras läckra bokmärken till en HTML-fil
  2. Så här exporterar / säkerhetskopieras läckra bokmärken till en XML-fil

Så här säkerhetskopierar du läckra bokmärken till en HTML-fil

Steg 1

Besök http://www.delicious.com och logga in. Nu Klicka på knappen Inställningar längst upp till höger på sidan.

Steg 2

På inställningssidan Klicka på knappen Exportera / säkerhetskopiera bokmärken .

Steg 3

Gjort!

Nu säkerhetskopieras dina bokmärken till var du sparade dem i HTML-format. Det innebär att du kan ladda upp dem senare eller visa dem i din webbläsare på en enda webbsida.

Alternativ: Till en XML-fil

Om du föredrar kan du hämta dina bokmärken i XML-format för att enkelt importera till ett annat bokmärkesverktyg eller en tjänst. Min gissning är Yahoo! kommer att träna en bra export / importprocess med en annan populär tjänst där ute inom kort (håll dig inställd på det här ... Jag hittade några jag gillar men ingenting 100% än).

Steg 1

Besök https://api.del.icio.us/v1/posts/all, och ange sedan ditt vanliga Delicious användarnamn och lösenord.

Din webbläsare ska nu gå till en tom vit sida eller en som är fylld med XML-kod ( det beror på vilken webbläsare du använder )

Steg 2

När du har slutfört inloggningen använder du alternativet Spara sida och sparar sidan som en .xml-fil i din webbläsare.

Gjort!

Nu säkerhetskopieras dina bokmärken! Om Yahoo inte kan ta reda på vad man ska göra med Delicious och det försvinner åtminstone har du fortfarande dina bokmärken tillgängliga för dig.