DAR.fm: Stream och spela in Streaming Radio

Vi vet alla värdet av att spela in tv-program för senare visning, men visste du att en enkel, gratis tjänst nu gör samma sak för dina favoritradioshow? Kolla in DAR.fm för att se hur det fungerar.

Börja med att skapa ditt gratis konto på DAR.fm och logga in på tjänsten. Du börjar på Record-skärmen, där du kan söka efter och hitta dina favoritradiostationer och shows. DAR.fm presenterar ett antal sätt att hjälpa dig, inklusive toppspel, genrer och en sökfunktion.

När du hittar den show du vill ha, klicka bara på den för att se fullständiga detaljer. Här väljer jag BBC Newshour att spela in. Alla framtida sändningar kommer att spelas in tills du avbryter det.

Välj den schemalagda skärmen från menyraden och du får se en komplett lista över de program du planerar att spela in samt de visar du tidigare spelat in. På den här skärmen kan du också avbryta inspelningen av framtida sändningar.

Inspelningarna är gjorda som mp3-filer och placeras i en mp3tunes.com-skåp, där du kan komma åt dem. Det fria kontot är bra för begränsat lagringsutrymme, och du kan betala för mer lagring om du behöver det.

Därefter kan du streama några av dina inspelade program direkt från spelarens skärm direkt från webben.

Men det är inte allt. DAR.fm-inspelningar är också tillgängliga strömmade till iOS, Android, Blackberry och Windows Phone 7. Den är också tillgänglig på vilken dator som helst som kör ett modernt operativsystem.

Och det finns mer! Du kan få din inspelade show på Roku, Grace Digital Radios och Logitech Squeezebox-enheter.

Med DAR.fm kan du lyssna på dina favoritradioshow från nästan var som helst. Lyckligt lyssnande.