Siri: Tweet och Skicka till Facebook i IOS 6 från Lock Screen

iOS 6 introducerar en cool funktion som låter dig tweet och skicka till Facebook från Låsskärmen med Siri. Medan detta lägger till ett bekvämlighetsskikt introducerar det också ett integritets- och säkerhetsproblem. Du vill inte att någon passerar för att fånga din iDevice och skicka ut slumpmässiga meddelanden.

Först ska jag visa dig hur den nya Siri-funktionen fungerar i iOS, sedan hur du inaktiverar funktionen i lösenordslåsinställningar.

Tweet och Skicka till Facebook från iOS 6 Lock Screen

Under låsskärmen på din iOS 6-enhet håller du ned knappen Hem för att starta Siri.

Då berätta Siri du vill tweet ett meddelande eller posta till Facebook.

Tala det meddelande du vill skicka, och Siri skickar det av.

Inaktivera Siri med lösenordslåsinställning

För att inaktivera Siri förmåga att skicka inlägg från låsskärmen måste du först aktivera ett Låsskärmslösenord. Gå till Inställningar >> Allmänt >> Slå på lösenord .

Skriv in ett lösenord för att låsa upp skärmen, eller om du vill vara extra säker, skapa en stark alfanumerisk lösenord.

När du har ställt in ditt lösenord, stäng av Siri åtkomst när skärmen är låst. Medan du är i det, kan du också inaktivera bildramsfunktionen också.

Nu är Siri inte längre tillgänglig från Låsskärmen.

Om du inte inaktiverar Siri, kan tweets och Facebook-meddelanden fortfarande skickas. Även om du anger ett lösenord för låsskärmen.

Möjligheten att använda Siri för att skicka ett Tweet eller Facebook-inlägg från Låsskärmen är bekvämt. Men om enheten lämnas obevakad är det väldigt viktigt att stänga av dess tillträde.