Använd Dropbox för att hålla alla dina bärbara apparater tillgängliga för enkel användning

Vad är en bärbar app du säger? Jag men du skulle aldrig fråga!

Bärbara Apps är en serie av appar som kan köras av en USB-minne, utan att behöva installera dem. få dem här ).

För mig älskar jag Portable Apps! De är precis vad jag behöver vara att jag alltid är på rörelse och hoppar mellan flera datorer dagligen. Det tillåter mig att ha alla appar som jag behöver med mig hela tiden ( inklusive en Firefox med alla bokmärken, synkroniseras fram till min senaste surfningssession ).

Tidigare har jag alltid hållit mina bärbara appar installerade på en flash-enhet som jag skulle bära med mig, men jag verkade alltid förskjuta dem eller lämna dem hemma av misstag, och som tur hade det hände det vanligtvis när jag behövde dem mest . Så det leder mig till ett spännande nytt sätt som jag har använt bärbara appar i flera månader som fungerar på alla mina system.

Först och främst behöver du ett Dropbox-konto och ( självklart ) Dropbox-programvaran installerad på alla datorer du ska använda. Om du behöver veta mer om Dropbox, kolla in denna mycket omfattande .

Förutsatt att du har alla verktyg vi behöver:

  • Dropbox installerad
  • Installationsfilen för den bärbara apps-serien du väljer ( hämta den här ),

låt oss fortsätta med det :).

Starta installationsprogrammet för bärbara appar och välj Suite Light, eftersom jag inte behöver OpenOffice.org-suite, men gärna använda den där ( förutsatt att du har tillräckligt med ledigt utrymme på din Dropbox ).

Klicka på Bläddra på skärmen

Välj nu mappen i Dropbox där du vill installera Portable Apps. Det kan vara den viktigaste "My Dropbox" -mappen, eller du kan skapa en undermapp, bara för att hålla saker i perfekt ordning ... Jag har skapat My Dropbox / MyGroovyPortableApps i min skärmdump nedan.

Klicka på OK för att spara installationsplatsen och Installera för att sparka bort saker.

Allt klart, du borde vara helt inställd vid denna tidpunkt. Gärna hoppa in i din Dropbox-mapp du utförde installationen och alla dina appar ska sitta där redo för att du ska kunna starta.

Det enda du behöver komma ihåg är att spara alla dokument du jobbar på i dina Dropbox-mappar så att de kommer att synkronisera med dina andra system.

Njut av din nya, otunnade App-åtkomst!