Utsikterna för ett långt liv beror på hur många koppar du dricker

När Ponce de Leon var traipsing genom Florida letar efter en ungdomsfontän letade han efter fel sak. Medan han kämpade med träsk, quicksand, myggor och alligatorer, behövde alla Ponce verkligen hitta en Starbucks. (1600-talets träskmarker är en av de få ställena där Starbucks-kaféerna inte har öppnat.)

Det är rätt. För att uppfylla den plikt som kastades på honom av spanska kungen, hade Juan Ponce bara att komma över en bra kopp joe ... en jigger av java ... jitterjuice, mocka, morgonmudder. Oavsett vad du kallar din kopp slam, enligt forskningen rapporterade i veckan i New England Journal of Medicine, gör varje sop kaffe du sväljer dig till att leva lite längre.

Vad i….? Är detta Samma kaffe som vi brukade veta skulle stunt barnets tillväxt, höja vuxnas blodtryck, ge oss jitters och hålla oss på natten när vi ska få den hälsosamma och uppfriskande sömn. Japp. Samma dryck. Med samma koffein - eller utan. Spelar ingen roll Om du dricker en kopp kaffe, dag eller natt, kommer du statistiskt att leva längre.

Och det här är inte bara något ur ett pressmeddelande från välgörenhetsorganisationen Coffee Bean Growers. Det är resultatet av en studie av National Institutes of Health och AARP på 400 000 testämnen, funna som fann "Det kan faktiskt vara en blygsam fördel av kaffe dricker", som ledare Neal Freedman berättade för AP.

Varken Freedman eller någon av de andra forskarna kan säga varför. Det är en av de statistiska sakerna. När studien var jiggered för att ta hänsyn till det faktum att rökare också är mer benägna att dricka mer alkohol, äta mer rött kött och träna mindre, visade siffrorna tydligt att den enda sak till deras fördel var att de skulle dricka kaffe.

Studien började 1995 med AARP-medlemmar i åldrarna 50 till 71 år. År 2008 hade omkring 52 000 dött, uteslutande odödlighetscenariot som ett möjligt resultat av kaffekvivning. Men jämfört med de som inte drack något kaffe, var män som hade två eller tre koppar om dagen 10 procent mindre benägna att dö i alla åldrar. Liknande kaffedrycker bland kvinnor hade en fördel på 13 procent.

En kopp om dagen köpte män en 6 procent lägre risk och 5 procent för kvinnor. Vill du verkligen hålla fast vid livet så länge du kan? Drick sedan fyra eller fem koppar om dagen för en 16 procent lägre risk för dödsfall.

Så vad är nästa? Studier som visar några bourbonband innan ett styrelsemöte kommer att göra dig mer självsäker och intelligent med ett fotografiskt minne? Självklart tycker vi att vi är efter några drycker, men kanske finns det bevis i en framtida studie som vi verkligen är. Eller - och det här är det jag väntar på - att röka några leder leder absolut till att människor kan förstå högre metafysiska begrepp, bland annat varför De tre stoogesna ger mer inblick i det mänskliga tillståndet än Sartre.

Om du behöver några testämnen, låt mig påpeka att jag är en AARP-medlem.

* Det bör noteras att vissa forskare är övertygade om att Ponce de Leon sökte, inte för en ungdomskälla, men att en fontän rapporterade att bota impotens.

** Fotokredit: Beths blogg