Casual Cop s lösning på alla problem går viral

Det kanske inte varit helt enkelt det faktum att UC Davis Police Lt. John Pike spydde eldig peppar spray direkt in i ansikten av passiva Occupy Wall Street demonstranter som sitter på grund av Kalifornien campus. Det var också den obalans med vilken Lt. Pike utförde sina uppgifter, mer som om han målade ett staket än att spruta en hemsk smärtsam kemikalie i ögonen, näsborrarna och munnen på människor som var där för att få andra att tänka på vem som nationens ekonomiska system gynnar mest.

Det var konceptet att någon kunde orsaka smärta så avslappnad som nu gjort Lt. Pike en ikon för otänkbar tortyr på Internet. Det finns ett Twitter-konto som heter Pepper Spraying Cop. ("Jag trodde det var Silly String. Swear to God.") Tekniska satirister som är beväpnade med kopia och klistra har plasterat Internet med många bilder som omarbetar Pike - inte bara som en polis som ser pepparspray som den lätta, förpackad och engångslösning för alla situationer - men som ett emblem för alla som har makt och som föredrar att tillfälligt utöva den kraften än att ta sig tid att överväga vad som är rätt sak att göra.

Åh, Lt. Pike sattes på semester. Men han behöver inte oroa sig. Hans bild kommer att förbli för alltid på Internet. Här är några bilder som framtida generationer av den fredliga polerade av peppar spray kan vända sig till för att säkerställa att avslappnad straff kan mötas med avsiktlig bedrägeri.