Codecademy: Lär dig att programvara på nätet gratis och enkelt

Är du intresserad av att skriva program och program? För att göra det måste du lära dig rätt programmeringsspråk. Codecademy är en gratis online webapp-tjänst som låter dig lära dig kod i din egen takt och lär den i en miljö som är optimerad för online-lärande. Inte länge sedan tittade vi på Duolingo, ett språkligt språkinlärningsverktyg som jag älskar, och Codecademy är i huvudsak programmeringsspråksversionen av det.

Så snart du besöker codecademy.com kommer webappen att komma igång med att lära dig grundläggande kod. JavaScript är på framsidan av menyn, och det serveras som både en aptitretare och huvudrätt. Utbildningen börjar lätt, och på ett sätt så förenklat att det inte skulle skrämma skulle vara kodare borta. Det gör det snarare lättare att programmera, vilket är en gång du lär dig språket.

Bland de snabbt växande utbud av programmeringsspråk som finns tillgängliga på Codecademy är JavaScript, HTML & CSS, Python, Ruby, jQuery,

Alla "spår" programmeringskurser börjar med en introduktion, och sedan gå in i mer komplicerade funktioner efter att ha byggt en liten grundval på grunderna.

Kursutbildaren är ett tvåfinsystem med mål som anges i en separat vänster ruta. När du lär dig att kodas blir dessa mål mer komplicerade och kräver minne om tidigare lektioner att slutföra.

I den andra uppsättningen träningsövningar visas en ny "Run" -knapp som låter dig testa kod för att se om den är korrekt skriven. Om det är korrekt visas en länk till nästa övning, om det är felaktigt måste du försöka igen. Men det betyder inte att du måste slutföra varje kurs. Om du vill hoppa över en kurs finns det manuella knappar för det längst ner till vänster.

När en övning är ganska svår kan du fråga Codecademy webapp för att visa svaret. Fönstret skriver automatiskt koden i rätt syntax och låter dig gå vidare till nästa nivå. Men det är nog en bra idé att utnyttja syntaxknappen i det här fallet och skriva in det själv.

Övergripande Codecademy är ett groovy online programmerings språk lärande verktyg. Det ger en bättre lärande upplevelse än de flesta andra online-träningsprogram som jag har stött på - och det är helt gratis!

Om du är angelägen om att lära dig att skriva kod rekommenderar jag att du checkar ut Codecademy.