Överför kontakter från BlackBerry till iPhone

Nyligen bytte jag från Blackberry till iPhone och det första bekymmer jag hade var hur man överför kontakter från BlackBerry till iPhone. Många kan tycka att det är irriterande och svårt att överföra kontakter från BlackBerry till iPhone, men det är inte så svårt som det verkar.

Öppna först BlackBerry-webbläsaren och gå till m.google.com/sync . Installera sedan Google Sync-programmet på din enhet.

När du är installerad öppnar du Google Sync och loggar in med ditt Gmail-konto.

På nästa skärm väljer du Konfigurera synkronisering.

Det tar dig till inställningarna för Google Synkronisering. Välj de objekt du vill synkronisera, tryck på menyknappen och välj Spara som. Här kontrollerade jag alternativen Synkronisera kontakter. Ändra när du vill synkronisera till manuell om du inte vill att den ska synkroniseras varje gång du lägger till eller tar bort en kontakt.

På bekräftelsemeddelandet väljer du Ja.

Synkroniseringsprocessen startar och laddar upp din kontaktlista till Gmail.

Nu är det dags att överföra kontakterna till din iPhone. Du kan göra det genom att lägga till Gmail som ett Exchange Active Sync-konto. Öppna Inställningar på din iPhone och tryck på Mail, Kontakter, Kalendrar.

Tryck på Lägg till konto.

Tryck på Microsoft Exchange.

Ange din Gmail-adress, användarnamn och lösenord och tryck på Nästa. Du kan lämna domänfältet tomt. På nästa skärm skriver du: m.google.com i fältet Server och trycker på Nästa för att verifiera ditt Google-konto.

Tryck på ikonen Kontakter och sätt på den.

Det kommer att fråga dig om de aktuella kontakterna på din iPhone. Välj bara Håll på min iPhone för att spara de aktuella kontakterna.

Det kommer att fråga dig om du vill behålla de aktuella kontakterna, kan det skapa dubbla poster. Det kommer nu att synkronisera alla kontakter som sparats på Gmail till din iPhone.

Om du vill ta bort växlingskonto, synkroniserar du bara din iPhone med datorn och tar bort kontot från Inställningar.

Enkelt och enkelt, utan att ansluta någon enhet till din dator och gå igenom den tråkiga processen med synkroniseringsenheter en efter en, med hjälp av olika skrivbordsprogram.