Asus Netbooks med Kinect Sensor Spotted

Detta måste vara en av de mest intressanta Kinect-relaterade bitarna av information sedan Microsofts meddelande säger att sensorn kommer att vara tillgänglig för Windows-datorer. Det finns källor som hävdar att tekniken kommer att finnas tillgänglig i tabletter.

Det finns ingen när och var än, men faktum är att The Daily har sett prototyper av två Asus netbooks som kör Windows 8, och båda hade en serie sensorer ovanpå skärmen, i kamerans normala läge. De hade också lysdioder under displayen.

Webbplatsen har bekräftat med en källa hos Microsoft att enheterna var bärbara datorer som innehöll en Kinect-sensor.

Jag kan bara föreställa mig de möjligheter som detta skulle öppna i den mobila datormiljön. Jag menar att jag tycker att det skulle vara fantastiskt att kunna spela spel med dina vänner, var du än är, eller att slappna av under en paus på kontoret.

Ändå uppstår detta några frågor. Kommer det att vara bekvämt för en användare att röra sig när man tittar på vad som verkligen är en mycket mindre skärm än den i sitt vardagsrum? Kommer sensorn att vara mer exakt än Xbox 360? Eftersom jag inte är säker på att du alltid kan hålla avståndet som Xbox 360-sensorn kräver på ditt kontor, till exempel.

Ändå kan det vara ganska intressant att kunna styra din anteckningsblock på ett helt annat sätt, med gestriktning, vilket kan göra underverk för användare med vissa funktionshinder.

Hur som helst, det här är bara antaganden. Vi måste se den verkliga saken i åtgärd för att döma.