Yahoo! Sökningen hänger nu på dina data 15 månader längre

Det var bara ett år sedan att Yahoo ställde sin integritetsstandard till endast en 90-dagars datalagringslängd. Vid 3 månader hade Yahoo den kortaste lagringslängden bland sökmotorerna. slår ut Bing och Google med flera månader. Men nu ändrar Yahoo sina användares datasekretesspolicy som träder i kraft inom de närmaste månaderna. Ändringarna är en stark återföring, eftersom Yahoo bara meddelade att de nu kommer att lagra data inte för 90 dagar, men 18 månader .

Om du inte använde Yahoo! innan för sökning, nu har du en annan anledning (förutom en hel lista över dem) att fortsätta inte använda den. Yahoo Chief Trust Officer, Anne Toth, uppgav att de nya förändringarna:

kommer att behålla vår loggfil data längre än vi har - erbjuda konsumenterna en mer robust individualiserad erfarenhet - samtidigt som vi fortsätter vår innovation inom öppenhet och val för att skydda integriteten.

Med en mest robust och individualiserad upplevelse betyder det att du kommer att få mer personliga annonser som visas medan du surfar på Yahoo och partners webbplatser. Och genom att skydda din integritet betyder det bara att de ska försöka att inte låta hackare komma åt sina databaser. Varför skulle hon annars säga:

Idag är våra mål detsamma - behåll data så länge vi behöver och uppfylla våra konsuments förväntningar på förtroende.

De senaste 90 dagarna (3 månader) var tillräckligt lång för att Yahoo-sökningen skulle fortsätta fungera perfekt så gott det kunde. Faktum är att de faktiskt inte slängde data ut. I sin tidigare politik sa Yahoo att de helt enkelt skulle rensa identifierbar information som finns i uppgifterna, men behåller det fortfarande på obestämd tid;

Yahoo! kommer anonymisera användarloggdata inom 90 dagar med begränsade undantag för bedrägeri, säkerhet och juridiska skyldigheter

Det här är allt förnuftigt, ur affärssynpunkt. Ju mer information om dig som företaget måste sälja till annonsörer och liknande, desto lättare blir det för dem att generera intäkter. Men samtidigt undrar jag varför Yahoo skulle välja en 18-månadersperiod? Bing håller bara data i 6 månader och Google håller det i 9 månader.

Yahoo är tydligt efter intäktsgenerering av användardata, men vi måste vänta och se om dessa förändringar faktiskt går igenom trots det upprörda från integritetsförespråkare. Om det blir den nya Yahoo-politiken, förvänta dig att se förändringar i mitten av juli.