CUBE, eller hur man spelar på Google Maps

Google-anställda har en passion för att bygga intressanta eller konstiga projekt. Så det är inte en överraskning för någon längre. Så varför skulle någon tro att det är vanligt att Google meddelar ett Google Maps-baserat spel?

Google har meddelat CUBE via ett inlägg på Google Plus och säger att det är ett WebGL-spel som testar din navigationsförmåga. Det kräver en WebGL-aktiverad webbläsare och ett grafikkort som stöds.

Idén verkade märkligt för mig först, men det kan vara ganska kul att spela (efter lastning, vilket kan ta ganska lite). Det är i grund och botten en serie uppgift som du måste utföra i en kub som är gjord av olika viktiga kartor, medan du lär dig om funktioner i Google Maps - till exempel måste du komma från en punkt till en annan genom att använda den snabbaste vägen eller gå igenom några kontrollpunkter. I grund och botten är varje sida av kuben en nivå.

Navigering görs med musen genom att bara flytta kuben till ena sidan eller den andra, och resten görs av fysiken.

Spelet är ett Chrome-experiment, så jag antar att du förväntar dig att det går bra på Google Chrome. Det fungerar också i Firefox. Ändå är det mer flytande i Chrome. Du kan också prova det i Safari (det stöder WebGL, men det är inaktiverat som standard), såväl som Opera (där det implementeras i 12 alfaversionen).

Och eftersom vi pratar webbläsare, kolla in vår fullständiga Android Webbläsare recension.