Apples ursäkt till Samsung inte bra nog, beställt att göra det bättre av domare

Medan Apple kanske har vunnit en kamp i patentkriget över Galaxy Tab vs iPad i USA, gjorde det inte så bra i Storbritannien. Som ett led i att förlora sitt rättsfall mot Samsung blev Apple beordrad att publicera en publik bekräftelse på sin brittiska hemsida, samt ta ut annonser i stora brittiska publikationer för att korrigera skadans skadliga effekt av fallet på Samsungs märke av tabletter.

I halvvägs överensstämde Apple en länk till en sida med bekräftelsen längst ner på sidan där de flesta inte skulle se den. I bekräftelsen själv lagde den också till innehåll utöver de beställda kraven som gjorde att det låter som om domstolen var helt fel i sin dom mot Apple. Som ett resultat har den brittiska domstolen höll Apple i bristande överensstämmelse och beställt Apple att ändra formuleringen av uttalandet, placera den på sin hemsida och använda minst 11 punkts teckensnitt. Apples advokater inledde i första hand att sådana drastiska förändringar skulle ta två veckor att uppnå, men det flydde inte med domstolen.

Vi ser på 48 timmar eller mindre hur Apple svarar, men under tiden kan du kolla in nuvarande bekräftelse och position på webbplatsen via skärmdumpen ovan och citera nedan från Apples hemsida.

Samsung / Apple UK dom

Den 9 juli 2012 hävdade High Court of Justice i England och Wales att Samsung Electronic (UK) Limited Galaxy Tablet Computer, nämligen Galaxy Tab 10.1, Tabell 8.9 och Tab 7.7 inte infekterar Apples registrerade designnummer 0000181607-0001. En kopia av Highcourts fullständiga dom är tillgänglig på följande länk www.bailii.org/ew/cases/EWHC/Patents/2012/1882.html.

I domslutet gjorde domaren flera viktiga punkter som jämförde designen av Apple och Samsung-produkterna:

"Den extrema enkelheten i Apple-designen är slående. Sammantaget har de odekorerade plana ytorna med en glasplåt på framsidan hela vägen till en mycket tunn kant och en blank rygg. Det finns en skarp kant runt fälgen och en kombination av kurvor, både i hörnen och sidorna. Designen ser ut som ett objekt som den informerade användaren vill hämta och hålla. Det är en diskret, smidig och enkel produkt. Det är en cool design. "

"Den informerade användarens övergripande intryck av varje Samsung Galaxy Tablet är följande. Framifrån hör de till familjen som innehåller Apple-designen. men Samsung-produkterna är mycket tunna, nästan obetydliga medlemmar av den familjen med ovanliga detaljer på baksidan. De har inte samma underskattade och extrema enkelhet som ägs av Apple-designen. De är inte så coola. "

Denna dom har verkan i hela Europeiska unionen och bekräftades av domstolen den 18 oktober 2012. En kopia av domstolens dom finns tillgänglig på följande länk www.bailii.org/ew/cases/EWCA/Civ/2012 /1339.html. Det finns inget förbud mot den registrerade designen som gäller någonstans i Europa.

I ett fall som försökt i Tyskland om samma patent fann domstolen dock att Samsung engagerade sig i illojal konkurrens genom att kopiera iPad-designen. En amerikansk jury fann också Samsung skyldig att bryta mot Apples design- och användarpatent och tilldelade över en miljard amerikanska dollar till skada för Apple Inc. Så medan brittiska domstolen inte hittade Samsung skyldig till överträdelse har andra domstolar erkänt att i samband med Samsung skapade sin Galaxy-tablett, med avsikt, Apples mer populära iPad.