Nya Microsoft Edge-funktioner i Windows 10 Bygg 14316

Microsoft har rullat ut Windows 10 Preview Build 14316 till Insiders den här veckan, och den är full av nya funktioner. Den senaste byggnaden ger oss en uppfattning om vad som ska förväntas när Microsoft släpper uppdateringen av Windows 10-årsdagen senare i sommar.

Några av de nya funktionerna inkluderar ett nytt mörkt läge, Cortana-enheter med flera enheter, förbättringar av virtuella skrivbord och mycket mer.

Det finns också nya uppdateringar till Microsoft Edge som hjälper till att slutföra webbläsaren och göra det mer av en contender till Chrome och Firefox på vägen.

Nya Microsoft Edge-funktioner Windows 10 Build 14316

Här är en lista över de nya funktionerna (sans utvecklarfunktioner) enligt Microsoft Edge Team:

  • Dra och släpp mappar: Användare kan nu ladda upp mappar till webbplatser som OneDrive, Dropbox och Google Drive genom att dra och släppa in i Microsoft Edge.
  • Bättre favoriter importerar: Du kan nu importera favoriter från Firefox, förutom Chrome och Internet Explorer. När du importerar favoriter från en webbläsare, kommer de nu att landa i en separat tydlig mapp, istället för att blandas med dina befintliga favoriter.
  • Favoriter trädvy: Att organisera dina favoriter är nu lättare med den nya "träd" -displayen i navet. Du kan expandera och kollapsa mappar för att se innehållet på så många eller få som du vill, och enkelt flytta favoriter mellan mappar med dra och släpp.
  • Hämta påminnelser: Edge ger dig en påminnelse om nedladdningar på gång när du stänger Edge. Detta ger dig möjlighet att slutföra nedladdningar innan du stänger Edge.
  • Standard spara plats: Du kan nu ställa in var nedladdade filer sparas som standard. Bara öppna "Inställningar", välj "Avancerade inställningar" och hitta det nya alternativet under "Nedladdningar."

Enligt min erfarenhet är Microsoft Edge mycket snabbare och lättare att använda vid beröring jämfört med Firefox, Chrome eller Safari. Det har dock varit ett pågående arbete, och det finns viktiga saknade funktioner. De viktigaste är förlängningar, men i Build 14291 introducerades en handfull extensions.

Fler tillägg meddelades under årets Build Developer Conference. Fortfarande är antalet förlängningar svaga jämfört med Firefox och Chrome, men den goda nyheten är att det är en start.

Medan Microsoft Edge för närvarande blåsar snabbt återstår det att se om den här prestandan fortsätter eftersom fler funktioner och tillägg läggs till.

">