Apples nya Podcast App: Första titt

Igår släppte Apple sin nya fristående Podcast app för användare av iOS 5.1. Här är en titt på appen och vad du kan förvänta dig.

Denna app är definitivt välkommen för fans av Podcasts. Det låter dig prenumerera på podcaster direkt på din enhet utan att behöva synkronisera med iTunes på din dator. Detta kommer också att underlätta för iDevice-användare som inte är bekanta med podcaster genom att ge ett enklare sätt att börja upptäcka dem.

Just nu visas appen i Apple iTunes Store där du kan ladda ner den.

Starta appen och du får ett coolt radioprogramsgränssnitt som du kan bläddra igenom för att välja olika podcastkategorier. Överst kan du växla omkopplaren för att bara visa ljud eller bildspel.

Då kan du bläddra mellan olika toppstationer. Dra upp, ner, vänster eller höger för att se olika grafik av visarna i varje kategori.

Tryck på en podcasts grafik och showen börjar spela direkt från den senaste episoden. Tryck på den igen för att stoppa uppspelningen.

Eller medan du spelar uppspelningen dubbelklickar du på den och en ny skärm kommer upp så att du kan välja ett annat avsnitt eller prenumerera på showen.

Börja spela ett ljud podcast-avsnitt som du prenumererar på, och du får en gammal skola spole för att rulla grafik medan showen spelas.

Detta är mer än ett nostalgi gränssnitt. Här kan du styra uppspelning: spela, pausa, hoppa framåt 30 sekunder eller bakåt 10 sekunder, snabbspola framåt och spola tillbaka.

Du kan styra den hastighet som showen spelar upp på genom att justera ratten mot kaninen för snabbare och mot sköldpaddan för att sakta ner den. Det finns moderna funktioner som att dela showen och det finns också en sömntimer.

De visningar du prenumererar på förvaras i biblioteket. Peka och håll kvar visningskunsten för att flytta dem runt i en annan ordning.

Efter att du prenumererar på en podcast trycker du på visakonsten för att dra upp olika episoder. Tryck sedan på kugghjulet för att visa alternativ. Ställ sedan Auto-Download på ON för att se till att du alltid har den senaste episoden av showen.

Även videopodcasts börjar spela direkt, så länge du är ansluten till Internet.

Den stöder också synkronisering för sömlöst lyssnande mellan enheter.

Jag testade det på den nya iPad och iPod touch (4: e Gen) och växling mellan stationerna var ibland trög medan bilderna laddades. Men totalt sett är det här en bra app för dig som älskar podcaster och människor som är nya för dem också.

Tech Groove Podcast

På podcasts har vi startat våra egna ljud podcasts här på kallad Tech Groove. Du kan kolla in våra shower på webbplatsen för nu, och vi kommer snart att vara tillgängliga i iTunes.

Om du vill få vår podcast levererad till ditt iTunes Podcast Library nu kan du genom att skriva in RSS feed.

Öppna iTunes och klicka på Avancerat från menyraden och välj Prenumerera på Podcast.

Kopiera och klistra in: https:///techgroove/feed/ till URL-fältet.

Nu kan du ladda ner alla våra shower och du får nya spelningar automatiskt.