BoxCryptor: Ett TrueCrypt-alternativ som är utformat för Dropbox Security

Här på gillar vi att hålla vår data säker. Från grundläggande skyddsmetoder, som ett lösenord, en nyckel eller en dold katalog, till tunga krypteringsmetoder och professionella lösningar för att hålla vår data borta från fela händer. Idag granskar vi en otroligt lättanvänd krypteringsprogram, kallad BoxCryptor.

Obs! Från groovinJackman: Denna groovyReview har varit i vår hoppare under en tid men jag trodde att jag skulle driva upp den i köen mot bakgrund av den senaste stora Dropbox-säkerhets SNAFU , där konton lämnades öppet så länge som fyra timmar till en autentiseringsfel. Dropbox och blogosfären rekommenderar nu att lägga till ett extra säkerhetslager till Dropbox och andra molntjänster genom att använda TrueCrypt, en groovy öppen källkrypteringsprogramvara som vi granskade tidigare ( Så här krypterar du din Dropbox-mapp ). Men om det finns ett stort drag om TrueCrypt, är det att du måste behålla allt i volymer / behållare som måste monteras för att komma till dina saker. Om det felar dig, bör du kolla in det här TrueCrypter-alternativet: BoxCryptor, som använder fil-för-fil kryptering .

Nedladdning, versioner, priser och information:

Du kan snabbt ta en kopia av BoxCryptor från den officiella BoxCryptor-hämtningssidan och kolla in den här fantastiska programvaran själv. Det erbjuder tre olika versioner för dig att välja mellan - en fri version med upp till 2 GB krypterad katalogstorlek och begränsningar till en dator. Det obegränsade personliga och obegränsade företaget erbjuder dock obegränsad krypteringskatalog storlek och upp till 4 installationer på olika datorer. Den enda skillnaden mellan Personal och Business är att Business tillåter kommersiell användning, men personligt gör det inte.

BoxCryptor Setup och Installation

Som du vet använder vårt hela -team Dropbox för alla filer, dokument, kalkylblad och videotutorials som vi behöver dela och vara värd för molnet. Tja, ingen tvekan att säga att vi blev snyggt överraskad av det första meddelandet BoxCryptor gav oss efter installationen:

Gör vi? Självklart gör vi det! Den trevliga integrationen med Dropbox i BoxCryptor räddade oss definitivt en tid som vi annars skulle behöva ägna oss åt att konfigurera. Hur som helst, efter att ha tryckt ja på dialogrutan lämnas du med följande fönster, varav du också kan välja ditt BoxCryptor-drivbrev. Jag bestämde mig för att använda K - typ av som en groovy internet slang - Kryptor.

Du kan också nå några mer avancerade inställningar genom att markera Avancerat läge. När du aktiverar det får du en kort varning:

Bra sagt. Nåväl, vi är ganska säkra på att vi vet vad vi gör så vi ska fortsätta och aktivera avancerat läge med ett stort ja . Med avancerat läge kan du aktivera eller inaktivera nyckel- och skrivvalidering, inaktivera automatisk uppdatering och ändra etiketten för din BoxCryptor-enhet. Inte så mycket ytterligare alternativ, men bara tillräckligt för att ge oss lite mer anpassningsflexibilitet.

När du har valt önskad plats och konfigurerar ytterligare inställningar kan du fortsätta. BoxCryptor kommer att ha dig att välja ett lösenord som du ska använda för att komma åt dina krypterade dokument. Förlora inte ditt lösenord - för närvarande finns det inget sätt att återställa ditt BoxCryptor-lösenord.

Om du vill kan du välja en krypteringsalgoritm, blockstorlek och huruvida du vill kryptera filnamn också. Om du inte vet vad det betyder betyder du att du lämnar de två första alternativen till standardinställningarna. Du kanske vill avaktivera filnamnskryptering, eftersom det gör det lite lättare att hålla reda på enskilda filer när de delar dem offentligt eller med en annan Dropbox-användare.

Kryptera din Dropbox-mapp med BoxCryptor

Om du använder Dropbox skapar BoxCryptor en mapp i din Dropbox-mapp där krypterad data lagras. Om du vill lägga till krypterade filer i den här mappen flyttar du dem till din monterade BoxCryptor-enhet ( inte BoxCryptor-mappen i din Dropbox-mapp ).

När du lägger filer i den monterade BoxCryptor-volymen ( K: \) kommer den krypterade versionen automatiskt att placeras i din Dropbox-mapp. Följande filnamn kommer att se ut så här:

Och innehållet kommer att se ut så här:

Och här är en sida-vid-sida jämförelse av vilka filer som ser ut när krypterad (vänster) och vad de normalt skulle tycka om dig (höger):

\

Dela krypterade filer över datorer

Om du vill arbeta med en BoxCryptor-krypterad Dropbox-mapp på två maskiner som du använder regelbundet ( t.ex. en arbetsdator och en hemdator ), installerar du bara BoxCryptor på båda maskinerna. När du installerar BoxCryptor på den andra maskinen och berättar att den använder den befintliga BoxCryptor-platsen i din Dropbox-mapp, kommer det att uppmana dig att ange lösenordet som du konfigurerat tidigare. Nu har du den okrypterade K: \ -driften på båda datorerna.

Om du vill komma åt dina krypterade filer på en gästmaskin eller en annan sällan använd dator kan du använda BoxCryptor Portable-versionen. Det är en enkel .exe som du kan köra på skrivbordet för att ladda krypterade kataloger utan att installera den fullständiga versionen av BoxCryptor. Det här är också praktiskt om du vill dela krypterade filer via e-post eller allmänna länkar, bara ge dem lösenordet separat, t.ex. via telefon eller personligen, och gärna skicka dem de krypterade filerna, som de kan dekryptera på flyga .

Det bästa sättet att göra detta är att skicka hela zippade kataloger, eftersom BoxCryptor blir lite finicky om du tar en krypterad fil ur sin ursprungliga mapp. På grund av denna begränsning antar jag att det inte är mycket annorlunda än monteringsvolymer.

Du kan också spara BoxCryptor Portable på en tumdriven eller i din Dropbox-mapp så att du alltid kommer att få den med dig. Kom bara ihåg att hålla ditt lösenord säkert!

Om du vill dela krypterade filer med Mac eller Linux-användare, få dem att konfigurera EncFS, som kan dekryptera BoxCryptor-mappar.

Det finns också en BoxCryptor Android-app i verken, som kommer att vara den första i sitt slag. Kan inte vänta med att kolla in det.

Domen:

Medan TrueCrypt förmodligen är det enklaste krypteringsverktyget för de flesta användare, är det inte precis optimerat för saker som Dropbox och SugarSync. BoxCryptor ger en bra variation på temat genom att försöka erbjuda en mer fil-för-fil-strategi. Det finns utrymme för förbättring, men hittills är mjukvaran smidig och lovande. Integrationen med Dropbox är redan slät och det är fantastiskt att veta att utvecklaren prioriterar cloud-based kryptering. Definitivt värt en nedladdning.