Det perfekta plastet: En annan teknisk revolution?

Framtiden är plast. Eller så sa de. Det ser så ut igen och här är varför.

Ingenjörer och forskare i Storbritannien säger att de har ett sätt att göra "en bättre plast". En praktiskt perfekt plast. En starkare, mer flexibel plast som snabbt kommer att bli tillgänglig.

Plast är allestädes närvarande i hushålls-, affärs- och industrimaterial. Revolutionera plast och du revolutionerar tech. Förgreningarna är enorma om detta så kallade "recept" gör som lovat.

Fotokredit: Ethan Hein / Creative Commons. en polymer opb.org

Universitetet i Leeds och Durham University forskare säger att genombrottet var av allt, en beräkningsmässig 3D-matematisk modell. Matematik-, fysik- och astronomforskare hade arbetat med nya matematiska modeller för att effektivisera tillverkningen under en tid.

Sedan slog de på det här.

Den tvådelade logiska modellen är prediktiv vid kärnan. En stor uppsättning instruktioner undersöker och kontinuerligt förutspår flödet av polymerer över anslutningar. Den andra instruktionsuppsättningen syftar till att förutsäga de fysiska, molekylära molekylerna i molekylär form, när de övergår och modifierar tillverkningen till den exakta molekylnivån.

Skapat i laboratorier av Microscale Polymer Processing-projektet kom de matematiska modellerna forskarna upp med att visa ett smartare sätt att tillverka oljebaserad och biobaserad plast. Det är alla programvaruanpassningsbara. Tänk WYSIWYG - men för plast och polymerer som består av det - på molekylär nivå.

Denna matematiska modell kan modifieras för bio-baserad plast bara genom att ändra några siffror.

Om du någonsin undrat, hur fungerar den typiska polymerproduktplastfabriken.

">

Professor Tom McLeish vid Durham University och chef för Microscale Polymer Processing-projektet liknar det till ett recept på kantiga nya material.

Lucite Internationals doktor Ian Robinson sa att modellen liknar avkodningen av genomet men för plast - "sprickar en plast" DNA "."

British Plastics Federation listar fördelarna med det perfekta plastprojektet. Microscale Polymer Processing samarbete har mer att säga om sin innovation.

Det finns redan flöjtblåsare och branschvaktare som håller ögonen på plasten som helhet.

Enligt folket på green.blorge.com, "förvänta sig att vi ser förbättrade och eventuellt nya plaster som vi använder varje dag, som i bilar, flaskor, leksaker, plastvaror, husdjurskassar, pennor, förpackningar, värmekorkar, datorer, elektronik etc. Plast är i så många saker som vi använder varje dag, att det bara finns inget sätt att namnge dem alla. Med den nya matematiska modellen kan vi hitta plast som tar över ännu mer av våra liv. "

Hitta forskningspapper här.

Vad tror du?