Tre sätt att bekämpa sig mot Facebook Auto-play videoannonser

För några dagar sedan kopplade BGR prickarna på några Facebook rykten och kom fram till att den sociala medierjätten snart kommer att rulla ut 15 sekunders auto-play videoannonser på ditt Facebook-nyhetsflöde. För närvarande är sponsrat innehåll begränsat till sidofältet och är inte invasivt på samma sätt som de blaringa reklamfilmer på TV. Men Facebook: s kommande inkomststrategi kan förändra allt detta. Kort sagt, som BGR sa: "Att använda Facebook är på väg att bli mycket mer irriterande."

När utvecklingen som detta inträffar finns det drovar av Facebook-användare som beslutar att permanent radera sina Facebook-konton när den stora träffar. Men om du inte redan har avslutat Facebook är det inte troligt att du kommer snart. Eftersom det står inför det: Facebook är nu en del av livet för många av oss. Jag, för en, kommer inte att överge Facebook. Och även om jag är lite bekymrad över den irriterande faktorn av videoannonser tror jag att jag kommer att kunna hantera. Precis som med de flesta reklam på Internet, förväntar jag mig att det finns sätt att välja bort auto-play Facebook-videoannonser - både officiellt och inofficiellt.

Här är några saker jag ska försöka om och när Facebook bestämmer sig för att börja tjäna lite pengar med nya reklamsystem. Du bör också prova dem:

1. Aktivera Klicka för att spela i Chrome och Firefox

Förra året skrev Austin en utmärkt handledning om hur man förbättrar Browsing Security i Chrome genom att aktivera Klicka för att spela.

Det här inaktiverar allt plugin-innehåll, vare sig det är Adobe Flash, Microsoft Silverlight, Java eller andra pluginprogram för webbläsare, tills du klickar på widgeten eller spelaren för att aktivera den. I grunden blockerar den auto-play. Detta kan vara till nytta när Facebook rullar ut automatiskt uppspelningsvideor.

För Firefox-användare:

1. Skriv om: config i adressknappen.

2. Läs varningen och klicka på knappen "Jag ska vara försiktig".

3. Sök efter plugins.click_to_play .

4. Dubbelklicka på plugins.click_to_play- preferensnamnet för att växla till sant .

2. Ändra ålder i Facebook

Enligt Bloomberg kommer Facebook-reklamfilmer att säljas på hel dag och kan endast riktas utifrån kön och ålder. När jag lärde mig detta trodde jag att det skulle vara smart att gå in och ta bort min ålder och kön från min Facebook-profil. Men det verkar som om detta inte är möjligt. Per Facebook: s sekretesspolicy:

Kön och födelsedatum. Förutom namn och e-postadress, kräver vi att du anger ditt kön och födelsedatum under registreringsprocessen. Vi ber om ditt födelsedatum för att verifiera att du är 13 eller äldre, och så att vi bättre kan begränsa din tillgång till innehåll och annonser som inte är lämpliga för ålder. Eftersom ditt födelsedatum och kön är obligatoriska kan du inte radera dem. Du kan dock redigera din profil för att dölja alla (eller delar) av sådana fält från andra användare.

Så, du kan inte ta bort din födelsedag. Men du kan göra datan mindre användbar för annonsörer genom att låtsas vara gammal (det vill säga upp till 106 år gammal - tydligen har Facebook något mot personer som är äldre än 107, för att inte tala om intersexfolk).

(Observera också att Facebook bara tillåter dig att ändra din födelsedag en gång. Den här regeln är ny sedan den tiden jag bytte min födelsedag varje dag i en vecka, vilket medför att människor skriver HAPPY BIRTHDAY på min vägg i sju dagar rakt.)

Vad jag hoppas det kommer att göra är att skärpa mig av vissa riktade annonser. Jag vet inte om "män över 100 år" är en stor demografisk för marknadsförare. Jag föreställer mig att det måste vara mindre än den demografiska jag verkligen är i.

3. Inaktivera automatisk uppspelning av videoklipp i Mobile Facebook App Settings

För mobil Facebook-appen kommer du inte att kunna aktivera klick-till-spel som du kan i Chrome eller Firefox. Men om Instagrams InstaVid är ett prejudikat bör du kunna inaktivera auto-play-videor i Facebook-appen när den rullar ut. Kom ihåg att Facebook köpte Instagram, och det är högst troligt att de kommer att utnyttja samma teknik för sina kommersiella auto-play-videor.

I Instagram iOS-appen är det möjligt att inaktivera auto-play-videor så enkelt som att gå in i dina inställningar och stänga av Auto-Play Videos. Jag förväntar mig att det ska vara så enkelt för Facebook också.

4. Växla till Google+

Någon? Någon? Kom igen, är på Google+. Vi är förstås medvetna om att det inte finns några brister i privata frågor om Google+, men det är alltid trevligt att ha ett alternativ.

Slutsats

Ovanstående steg är de jag ska ta om och när Facebook börjar bli aggressiv med sina videoannonser. Men jag ska erkänna att jag inte är en särskilt stor Facebook-användare, så det kan inte vara mycket av en kamp för mig. Vad jag verkligen är nyfiken på är vad du ska göra och vad din erfarenhet med Facebooks auto-play videoannonser kommer att vara.

Så vill du göra mig en tjänst? Låt mig veta vad du gör för att bekämpa invasiva Facebook-annonser. Och om några månader eller ett år eller hur lång tid det tar för detta att skaka ner, låt mig veta hur det fungerade. Jag är väldigt nyfiken. Och ju mer kunskap och data vi samlar, desto bättre kan vi kollektivt hjälpa andra att göra Facebook så irriterande som möjligt.

Maila mig eller lämna en kommentar om du vill kasta in dina två cent om Facebook-annonsering .