Google Music: Hur hämtar du ditt musik

Google Music låter dig nu ladda ner musik som du har sparat i molnet. Så här gör du det.

Kom ihåg min Google Music skärmdump turné för ett tag sedan? Jag berättade sedan om möjligheterna att lagra din musik i molnet som tjänsten erbjuder och att du i grund och botten kan lyssna på din musik vart du än går, via tjänstens webbgränssnitt.

Ett inlägg på Android Plus-sidan säger att du nu kan hämta din musik från Google Music-molnet, det är dina egna spår eller musik du köpt via tjänsten. Det finns bara en skillnad mellan de två. Spåren du har köpt från Google Music kan bara hämtas två gånger.

Okej då. Eftersom du vet kan du ladda ner din musik, så här gör du det.

Avbryt Music Manager (det är den programvara du använde för att ladda upp din musik) och gå till fliken Ladda upp. Google säger att du inte kommer att kunna se nedladdningsfliken i den om du inte har använt den för att ladda upp musik.

Nu, beroende på vad du vill, klickar du på Hämta mitt bibliotek eller Ladda ner köpt musik och välj sedan mappen där du vill hämta den. En annan intressant sak är att, som du kan se i skärmbilden ovan, efter den första nedladdningen kan du kryssa i en låda så att programvaran bara hämtar det som har lagts till efter den senaste nedladdningen. På så sätt kommer du inte att ladda ner allt igen.

Det är om du vill ladda ner hela biblioteket och ha Music Manager installerat.

Men kanske du bara vill ladda ner en enda låt eller ett album. Gå sedan till music.google.com, precis som du skulle lyssna på musik, och gå till det album du vill ladda ner och öppna det. Eller så kan du öppna en lista med låtar av en viss genre, eller vad som helst annat.

Om du vill ha en enda sång klickar du på pilen bredvid den och trycker på Hämta låt. Sedan ladda ner det precis som någon annan fil.

Om du vill ladda ner flera låtar, använd bara Shift och piltangenterna för att välja mer i rad eller håll Ctrl (Cmd på en Mac) och klicka för att välja vilka låtar du vill ha.

Du borde veta att du bara kan ladda ner låtar två gånger via webbplatsen, men det är så obegränsat som möjligt när du använder Music Manager.

Så om du använder flera datorer är det här ett bra sätt att hålla din musik synkroniserad mellan dem. Det är ganska enkelt.