Google introducerar Google Place Search: ett snabbare sätt att hitta lokala företag

Den här veckan meddelade Google att det är en ny funktion som gör att du snabbt kan hitta företag, landmärken och andra intressanta platser i det geografiska området du söker. "Men vänta, " säger du. "Google Maps har alltid visat mig resultat från Google Places!" Och du har rätt. Men den stora förändringen är att nu visas resultat från Google Places * mer tydligt i dina vanliga sökresultat.

Vad betyder det här? Tja, för det betyder det att sökmarknadsförare kommer att bli upptagna, det vill säga om de inte redan har optimerat sina sökmotorförteckningar för lokal trafik. Men vad det betyder för dig är att du ( förhoppningsvis ) ser resultat som är mer relevanta för dig när du söker efter en lokal plats eller verksamhet.

Skillnaden som du kommer att märka kommer att vara i nivå med utbyggnaden av Google Universal Search, långt tillbaka i maj 2007. Om någon av er kommer ihåg när det hände, var det skiftet när Google började inkludera bilder, videoklipp och annat multimedia i sina organiska sökresultat. Nu kan du förvänta dig samma, men för Google Places-listor.

Google rullar ut Google Place-sökning några regioner i taget, så det kanske inte finns i ditt område. Det har full effekt här i Pittsburgh, så jag gav det en virvel och jag gillar det. I grund och botten ska du leta efter något som "Pizza i Pittsburgh" och Google kommer gissa att du letar efter en lokal pizzeria. Men i praktiken behöver du bara skriva "Pizza" eftersom Google identifierar din plats automatiskt.

Om det finns Google Place-sökresultat i ditt område kommer du att se en karta med stiften på den, precis som om du skulle köra en Google Maps-sökning. Men då ser du två saker: topplista för pizzaplatser anpassade till ditt område samt några organiska sökresultat för Pizza som skulle vara topp hits oavsett var du söker. Den senare är vanlig vanilj-bara en länk och beskrivning. Men Google Places-sökresultatet släpper ut i sin fulla ära, inklusive recensioner, stjärnbetyg, bilder, kontaktuppgifter etc. Du får också en länk till företagets webbplats och deras faktiska webbsida.

Om du bara vill se resultat från Google Places kan du klicka på länken Platser till vänster.

Jag slängde också en snabb video så att du kan få en känsla för skillnaderna mellan den gamla sökningen och den nya Google Place / Everything-sökning. Kolla in det:

">

* Det verkar som om Google fortfarande håller på med att tänka på om det vill kalla det Google Places eller Google Place. Den senaste bloggen och de förbättrade länkarna i listan All results listar den som "Google Place", men den ursprungliga webbadressen och tjänsten kallas fortfarande google.com/places.