Yahoo Mobile Search Redesigned, lån från Google och Bing

Yahoo försöker fortfarande öka sin andel i mobilsökning och vill att det ska vara din standard söktjänst på alla dina enheter. För att hjälpa till med det, meddelade företaget idag en ny designöverblick på sin Yahoo Search-tjänst för mobilen.

Yahoo Sök efter mobil

I Yahoo-meddelandet idag skrev Andrew Poon, VP eller Product Management: "Idag är jag glatt att dela med att vi har en ny mobilsökningsupplevelse i USA som direkt kopplar dig till de människor, platser och saker du bryr dig om."

Vi har alla hört den här raden från andra sökföretag tidigare och med den här omkonstruktionen kan det vara effektivt eftersom det är "låne" mycket av samma design och funktioner hos Bing och Google. Det tar också en sida från det sätt som den egna skrivbordssökningen.

Exemplet Yahoo ger är snarare än att söka igenom en lång lista med länkar, du får information om din fråga i en mer användarvänlig layout. Det kommer att ge dig anvisningar till en restaurang och kontrollera recensioner upp framför när du letar efter någonstans att äta och mer.

Den här nya versionen av mobilsökning rullar ut till amerikanska användare för tillfället, och för att komma åt den, öppna bara webbläsaren på din mobilenhet och skriv: search.yahoo.com för att börja kolla in det.

Hittills ser jag inte något nytt baserat på bilderna som Yahoo har presenterat, men det borde rulla ut de närmaste dagarna.

Kan du komma åt den nya Yahoo Sök efter mobila funktioner? Använder du Yahoo-sökning? Är den här typen av en redesign tillräcklig för att få dig att ändra från din standardsökmotor? Lämna en kommentar nedan och meddela oss.